GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι περιπτύξεις δεσμοφύλακα με ισοβίτες, τον γλίτωσαν από τα χειρότερα!

Στα μαλακά έπεσε 37χρονος δεσμοφύλακας που είχε επιχειρήσει τον Δεκέμβριο 2015 να περάσει 400 γρ. συνθετικής κάνναβης εντός των φυλακών...


Στα μαλακά έπεσε 37χρονος δεσμοφύλακας που είχε επιχειρήσει τον Δεκέμβριο 2015 να περάσει 400 γρ. συνθετικής κάνναβης εντός των φυλακών. Το δικαστήριο της Λευκωσίας τον καταδίκασε σε 15 μήνες φυλάκιση, κάνοντας δεκτή τη θέση του συνηγόρου του, ότι ο ρόλος του περιοριζόταν στην προμήθεια καταδίκου ή καταδίκων κατόπιν εντολής άλλων προσώπων, των οποίων όμως τα ονόματα είχε αρνηθεί να αποκαλύψει επικαλούμενος φόβο για τη ζωή του. Υιοθέτησε επίσης τη θέση του συνηγόρου ότι από την πράξη αυτή δεν είχε κανένα οικονομικό όφελος, αντίθετα το έπραξε επειδή δεχόταν απειλές από πρώην βαρυποινίτη ότι θα διέρρεε βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να προβαίνει σε ερωτικές περιπτύξεις εντός των φυλακών με συγκεκριμένους ισοβίτες.
Από την άλλη η δικαστής υπέδειξε ότι το στοιχείο της απειλής από άτομο του υποκόσμου -πρώην κατάδικο, δεν αφαιρεί οτιδήποτε από τη σοβαρότητα του αδικήματος και την ανάγκη για αυστηρή αντιμετώπισή του. «Εξάλλου ο κατηγορούμενος ως δεσμοφύλακας όφειλε να τηρεί με ευλάβεια τους νόμους και τη νομιμότητα και να απέχει από οποιεσδήποτε οικείες και εκτός καθηκόντων συναναστροφές με εγκληματικά στοιχεία», γράφει η δικαστής στην απόφασή της.
«Είναι βεβαίως σεβαστή η σεξουαλική διαφορετικότητα του κατηγορουμένου, αλλά αυτός σαφώς και όφειλε να λάβει ιδιαίτερες προφυλάξεις για να κρατήσει την ιδιαίτερη προσωπική του ζωή μακριά από αδίστακτα εγκληματικά στοιχεία. Σε αντίθετη περίπτωση ήταν θέμα χρόνου η εκμετάλλευση της οποίας θα τύγχανε» αναφέρεται στην απόφαση, σύμφωνα με τον Πολίτη Κύπρου.
Στην αγόρευσή του ο συνήγορος είχε υποστηρίξει ότι ο δεσμοφύλακας τις τελευταίες βδομάδες δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από πρώην βαρυποινίτη ώστε να προβεί στη συγκεκριμένη μεταφορά. Με το εν λόγω πρόσωπο είχε γνωριστεί όταν ο τελευταίος εξέτιε την ποινή του, ενώ βρέθηκαν και δυο-τρεις φορές εκτός φυλακών.
Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, ο βαρυποινίτης του παρουσίασε βίντεο στο κινητό όπου φαινόταν ο ίδιος να είναι γυμνός και να λαμβάνει μέρος σε σεξουαλικές δραστηριότητες εντός των φυλακών με δύο ισοβίτες. Με εκβιαστικό ύφος του είπε ότι το συγκεκριμένο βίντεο βρισκόταν στην κατοχή και άλλου προσώπου και ότι για να το πάρει πίσω, έπρεπε να κάνει τη συγκεκριμένη μεταφορά. Τότε ο κατηγορούμενος, ως τα λόγια που χρησιμοποίησε ο συνήγορος, κατάλαβε ότι του την είχαν στήσει και έτσι, αφού συνεχίστηκαν οι απειλές για περίπου δέκα ημέρες, αποφάσισε να προβεί στη μεταφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση