GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ράκος η Μέρκελ μετά το χτύπημα στο Βερολίνο (φωτογραφίες)

Ράκος είναι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην χριστουγεννιάτικη αγορά στην κεντρικότατη λεωφό...


Ράκος είναι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην χριστουγεννιάτικη αγορά στην κεντρικότατη λεωφόρο Κουρφούστερνταμ, στο δυτικό Βερολίνο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος κατέθεσε λουλούδια, στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων της επίθεσης. Στις δηλώσεις της, μετά την τρομοκρατική επίθεση, τόνισε ότι απεύχεται να αποδειχτεί ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν πρόσφυγας που συνδέεται με τον ισλαμισμό.

"Δεν θέλουμε να ζούμε με τον φόβο του κακού να μας παραλύει" είπε η Α. Μέρκελ και πρόσθεσε "ξέρω ότι θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για εμάς όλους εάν επιβεβαιωθεί ότι το πρόσωπο που διέπραξε την ενέργεια αυτήν ήταν κάποιος που είχε ζητήσει προστασία και άσυλο".

Παρ' ότι η κ. Μέρκελ, μέχρι στιγμής, είναι η μόνη ηγέτης χώρας που βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ που έχει επιβιώσει πολιτικά της οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης στο προσφυγικό (ο Κάμερον της Βρετανίας, ο Ρέντσι της Ιταλίας, ο Ολάντ της Γαλλίας, όλοι οδηγήθηκαν εκτός από τους οργισμένους για το κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο ψηφοφόρους τους), το τρομοκρατικό πλήγμα στην καρδιά του δυτικού Βερολίνου, σίγουρα αποτελεί σοβαρό χτύπημα στην "αήττητη" εικόνα της καγκελαρίου.

Η τρομοκρατική επίθεση είναι πέρα από βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί από τους πολιτικούς της αντιπάλους σαν ισχυρό χαρτί στην προεκλογική εκστρατεία που μπαίνει στην τελική ευθεία μετά την Πρωτοχρονιά. Ειδικά για τους εθνικιστές.
"Η επίθεση θα επαναφέρει την κριτική σε βάρος της Άνγκελα Μέρκελ για την φιλελεύθερη πολιτική αντιμετώπισή της στο προσφυγικό και την υπόσχεσή της για ανοικτά σύνορα, δείχνοντας πόσο ευάλωτη είναι στο δρόμο προς τις επερχόμενες εκλογές" σχολιάζει ο αναλυτής του think tank Eurasia Group, Mujtaba Rahman στο πρακτορείο Reuters.
"Δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν θα είναι το τελευταίο" ήταν η άμεση αντίδραση του ακροδεξιού AfD, μετά την επίθεση στην αγορά του Βερολίνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση