GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚ! Σύζυγος και εραστής πίσω από την δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Συγκλονιστική τροπή στην υπόθεση του θανάτου του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, δίνει η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo, επικαλούμενη ...


Συγκλονιστική τροπή στην υπόθεση του θανάτου του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, δίνει η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo, επικαλούμενη πληροφορίες από την αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η σύζυγος του θύματος και ένας άλλος άντρας, ανώτερος αξιωματούχος στην ασφάλεια της αστυνομίας, ονόματι Σέρζιο Μορέιρα, κλήθηκαν και κατέθεσαν ήδη στην αστυνομία.
Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο και η εφημερίδα O Globo αναφέρει πως η αστυνομία εργάζεται βασισμένη στην υπόθεση ότι πρόκειται για δολοφονία.
Αν και επισήμως δεν υπάρχει ανακοίνωση - καθώς αναμένεται και τυπικά το αποτέλσμα της νεκροψίας -  θεωρείται βέβαιο ότι η απανθρακωμένη σορός που βρέθηκε μέσα στο καμένο αυτοκίνητο του πρέσβη, στην περιοχή όπου περνούσε τις γιορτές με την γυναίκα του, στο Nova Iguaçu έξω από το Ρίο, ανήκει στον 59χρονο Κυριάκο Αμοιρίδη.
Οι αστυνομικές αρχές υποπτεύονται ότι ο πρέσβης υπήρξε θύμα εγκλήματος πάθους. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των ερευνών, αρχικά δολοφονήθηκε μέσα στο διαμέρισμά του, καθώς βρέθηκαν κηλίδες αίματος σε καναπέ του σπιτιού.
Στη συνέχει ο δράστης ή οι δράστες τον μετέφεραν στο αυτοκίνητό του, περίπου στις 3 τα ξημερώματα, στο οποίο έβαλαν φωτιά.

Ο Έλληνας πρέσβης αγνοείτο από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και η σύζυγός του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, βραζιλιάνικης καταγωγής,  δήλωσε την εξαφάνισή του την Τετάρτη.
Η σορός μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί και οι αρχές σε Ελλάδα και Βραζιλία περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης του πτώματος, προκειμένου να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις.
Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών.
Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος 'Αιρες, Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια.
Το πρακτορείο Reuters σημειώνει πως το περιστατικό αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την εικόνα του Ρίο μόλις τέσσερις μήνες αφότου η πόλη αυτή φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση