GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΔ: Έκτακτη σύσκεψη για το επίδομα και έντονο παρασκήνιο...

Φωτιά πήρε χθες το βράδυ το τηλέφωνο του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες καθώς συνεχείς ήταν οι επικοινωνίες του με κορυφαία στελέχη ...


Φωτιά πήρε χθες το βράδυ το τηλέφωνο του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες καθώς συνεχείς ήταν οι επικοινωνίες του με κορυφαία στελέχη της ΝΔ προκειμένου να καταλήξουν στο αν τελικώς θα ψηφίσουν Ναι ή Όχι σήμερα στη βουλή στην τροπολογία για το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Τελικά αποφασ΄σιτηκε το "παρών"
Αν και όλοι οι βουλευτές στις χθεσινές τους τοποθετήσεις στην ολομέλεια δήλωναν ότι θα ψηφίσουν τη ρύθμιση, μια και αυτή ήταν αρχικά η γραμμή του κόμματος, το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ αιφνιδίασε ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου, όπως ανέφεραν στους δημοσιογράφους οι υπεύθυνοι της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας να πάρει την ευθύνη του και να στηρίξει ή όχι την κυβερνητική πρωτοβουλία.
Η στόχευση του Μαξίμου είναι προφανής έλεγαν βουλευτές της ΝΔ. Από τη μια θέλει να εγκλωβίσει τη ΝΔ, καθώς εάν ψηφίσει θετικά θα την εμφανίσει να στηρίζει την κυβερνητική επιλογή, ενώ αν καταψηφίσει θα την καταγγείλει ως όργανο των δανειστών.
Από την άλλη να δείξει στους θεσμούς που αντέδρασαν οργισμένα χθες ότι η μεγάλη πλειοψηφία της βουλής στηρίζει τη συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία.
Σημαντικά κοινοβουλευτικά στελέχη που μίλησαν με τον κ. Μητσοτάκη πρότειναν να μην αλλάξει θέση η ΝΔ και να υπερψηφίσει τη διάταξη καθώς σε διαφορετική περίπτωση από τη μια θα έχουν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι συντάσσονται με τους δανειστές και λειτουργούν ως «τρόικα εσωτερικού» και από την άλλη την οργή των συνταξιούχων στις εκλογικές τους περιφέρειες των βουλευτών που θα τους κατηγορούν ότι αρνήθηκαν με την ψήφο τους να πάρουν αυτό το βοήθημα που τόσο έχουν ανάγκη.
Φυσικά υπήρξε και μια άλλη ομάδα βουλευτών που φλερτάρει με το όχι και ενώ δέχεται το πιο πάνω σκεπτικό προβληματίζετε ότι αν τελικά δεν του βγει η κίνηση του κ. Τσιπρα και με τον άλφα ή βήτα τρόπο οι δανειστές τον αναγκάσουν να υποχωρήσει στο κάδρο του χαμένου θα βρίσκεται και η ΝΔ και φυσικά θα έχει υποστεί ένα πλήγμα η αξιοπιστία του αντιπολιτευτικού λόγου και η ρητορεία κατά του λαϊκισμού και υπέρ της αλήθειας και των δύσκολων αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση