GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την αθώωση της Λαγκάρντ ζητά ο εισαγγελέας για την υπόθεση Ταπί

Ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας έκρινε σήμερα ότι «δεν συντρέχουν επαρκείς κατηγορίες για να τεκμηριωθεί η ποινική καταδίκη» της γενική...


Ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας έκρινε σήμερα ότι «δεν συντρέχουν επαρκείς κατηγορίες για να τεκμηριωθεί η ποινική καταδίκη» της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κριστίν Λαγκάρντ, στη δίκη της για «αμέλεια» στην υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος που συνδέεται με τη διαιτησία η οποία είχε οδηγήσει στην καταβολή ενός μεγάλου ποσού στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος της Λαγκάρντ «πολύ αδύναμες» κάνοντας μάλιστα λόγο για «ξόρκια» και τάχθηκε εναντίον της παραπομπής της τότε υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας σε δίκη σε ποινικό δικαστήριο.

Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας, το ειδικό δικαστήριο το οποίο είναι αρμόδιο για να δικάζει υπουργούς εν ενεργεία ή μη για αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν ενόσω βρίσκονταν στην εξουσία, αναμένεται να απαγγελθεί τη Δευτέρα.

 

Η 60χρονη Λαγκάρντ απορρίπτει ότι διέπραξε οτιδήποτε παράνομο όταν ενέκρινε το 2008 την καταβολή αποζημίωσης στον Ταπί, ύψους 403 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διαιτησίας για τη διευθέτηση της διένεξής του με την τότε κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ, η οποία έχει σήμερα κλείσει, για την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση