GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μία φοιτήτρια καταρρίπτει τον ρατσισμό στη βιομηχανία της μόδας - ΦΩΤΟ

Η Ντέντε Χάουαρντ είναι ένα 27χρονο μοντέλο, φοιτήτρια της Ιατρικής και μπλόγκερ μόδας, που γεννήθηκε στην Λιβερία, αλλά ζει στο Λος Άν...


Η Ντέντε Χάουαρντ είναι ένα 27χρονο μοντέλο, φοιτήτρια της Ιατρικής και μπλόγκερ μόδας, που γεννήθηκε στην Λιβερία, αλλά ζει στο Λος Άντζελες.
Το 27χρονο μοντέλο για να «σπάσει» τον ρατσισμό στην βιομηχανία της μόδας, σκέφτηκε να δημιουργήσει από την αρχή τις παγκόσμιες διαφημιστικές καμπάνιες των μεγαλύτερων ονομάτων της μόδας μεταξύ των οποίων της Dolce & Gabbana και της Victoria's Secret.
Έτσι έφτιαξε την δική της καμπάνια που την ονόμασε «Black Mirror». Στην προσπάθεια της αυτή την βοήθησε ο φίλος της φωτογράφος Ραφαέλ Ντικρόουτερ. Η ιδέα της ήταν απλή: χρησιμοποίησε τις αρχικές φωτογραφίες των εταιρειών στις οποίες ποζάρουν λευκά μοντέλα και έβγαλε ακριβώς την ίδια πόζα δίνοντας την εντύπωση ενός «μαύρου καθρέφτη».
Η όλη διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις μήνες. Όπως δήλωσε στον ιστότοπο BuzzFeed News: «Τα πρακτορεία μοντέλων συχνά λένε, μας αρέσει το στιλ σας, αλλά έχουν ήδη ένα αφροαμερικάνικο κορίτσι. Δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε μόνο ένα αφροαμερικάνικο κορίτσι, μπορεί να χρησιμοποιούνται περισσότερα από ένα. Είναι σαν να νιώθουν ντροπή εάν εκπροσωπούν την ποικιλομορφία. Είναι πολύ επώδυνο και αυτό με έκανε να νιώθω ανασφαλής και να κάνω κακό στον εαυτό μου».
Με τον «Μαύρο Καθρέφτη» ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ότι τα αφροαμερικάνικα μοντέλα είναι εξίσου όμορφα όπως τα λευκά και θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των διαφημιστικών εκστρατειών.
Η Χάουαρντ είπε ότι είναι «απίστευτο» και «περίεργο» το ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου έγχρωμα μοντέλα στα περιοδικά μόδας. «Υπάρχουν πολλά όμορφα μοντέλα και δεν εκπροσωπούνται σε τρόπο που θα έπρεπε», υποστήριξε.
Είπε ακόμα ότι ο Ντικρόουτερ δούλεψε σκληρά για να κάνει τις φωτογραφίες να είναι όσο πιο «κοντά» γίνεται στις αρχικές.
Για παράδειγμα, είπε, ότι χρειάστηκαν δύο μήνες για να βρεθεί μία παρόμοια μοτοσικλέτα για την αναπαράσταση της διαφήμισης της Guess με την Τζίτζι Χαντίντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση