GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζί, είμαστε δυνατοί: Πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο κέντρο του Βερολίνου

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Βερολίνο: 1700 αστυνομικοί και 600 άτομα της περιφρούρησης των οργανωτών...


Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Βερολίνο: 1700 αστυνομικοί και 600 άτομα της περιφρούρησης των οργανωτών θα προσπαθήσουν σήμερα να κυλήσουν όλα ομαλά στο καθιερωμένο πάρτυ της Πρωτοχρονιάς, το οποίο γίνεται στη λεωφόρο της 16ης Ιουνίου, μεταξύ της Πύλης του Βραδεμβούργου και της Στήλης της Νίκης (Siegessauele).

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ντόπιοι και τουρίστες, θα πλημμυρίσουν την μήκους δύο χιλιομέτρων λεωφόρο, η οποία διασχίζει το πάρκο Tίργκαρτεν και είναι από χτές ερμητικά κλειστή, αφού έχει περιφραχτεί με φράκτη περίπου 20 χιλιομέτρων. Επίσης, σε νευραλγικά σημεία της πόλης, αλλά και σε όλα τα φανάρια της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί κάμερες. Το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι της Γερμανίας και η κίνηση γύρω από αυτό θα παρακολουθούνται συστηματικά στο κέντρο της Αστυνομίας, ενώ 390 πυροσβεστικά οχήματα με 1500 πυροσβέστες θα βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας Τόμας Νόιενντορφ δήλωσε λακωνικά ότι απλώς "έγινε νέα επεξεργασία του σχεδίου ασφαλείας." Οπερ σημαίνει σε απλά ...γερμανικά: η λεωφόρος της 16ης Ιουνίου έχει μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο και οι ένοπλοι πλέον αστυνομικοί θα είναι πανταχού παρόντες.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Μπράιτσάιντ, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, ενώ όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές κλείνουν πάντα στις 24 Δεκεμβρίου, το αρχικό μούδιασμα κατοίκων και τουριστών έχει ξεπεραστεί. Η ζωή στην πόλη κυλά όπως πάντα στις γιορτές. Το Βερολίνο, οι Βερολινέζοι και οι τουρίστες δεν φαίνεται να πτοούνται. Τα πάσης φύσεως μαγαζιά είναι γεμάτα από κόσμο, καμιά καλλιτεχνική ή άλλη εκδήλωση δεν έχει ματαιωθεί, ενώ οι ξενοδόχοι δεν αναφέρουν ακυρώσεις και αυτό είναι εμφανές παντού. Η γερμανική πρωτεύουσα είναι και φέτος μαγνήτης για τους τουρίστες από όλον τον κόσμο και, όπως λένε ορισμένοι, στην χειρότερη περίπτωση δεν θα πάνε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι και θα το δουν από την τηλεόραση. Τις εκδηλώσεις του πρωτοχρονιάτικου πάρτι θα μεταδώσει απευθείας το δεύτερο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτκό δίκτυο ZDF επί 4 ώρες.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ίσως όμως μεταπείσουν τελικά τους επιφυλακτικούς: Προστατευτικά εμπόδια από μπετόν έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους που οδηγούν στην λεωφόρο της 16ης Ιουνίου, ενώ θα γίνεται πολύ αυστηρός έλεγχος των προσωπικών αντικειμένων των επισκεπτών. Εχουν απαγορευτεί κάθε είδους τσάντες, σακίδια, μπουκάλια, αιχμηρά ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα και πυροτεχνήματα. Η πρόσβαση θα γίνεται μόνο από συγκεκριμένες εισόδους. Ο αυστηρός έλεγχος συνεπάγεται βέβαια ουρές και καθυστερήσεις στην προσέλευση του κοινού, αλλά η μουσική πανδαισία από δεκάδες συγκροτήματα και καλλιτέχνες και το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, το οποίο θα συνοδεύεται από κλασική ή τέκνο μουσική, θα αποζημιώσει τους επισκέπτες για την όποια ταλαιπωρία.

Τα πάντα είναι έτοιμα στο Βερολίνο από πλευράς ασφάλειας ώστε να ξεπεραστεί και από τους τελευταίους το χριστουγεννιάτικο σοκ της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο του δυτικού Βερολίνου και να γίνει και φέτος μαζικά η υποδοχή του νέου χρόνου όπως πάντα, έστω κι αν δεν είναι όπως πάντα. Οπως είπε όμως η καγκελάριος Μέρκελ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της προς τους πολίτες, "μαζί είμαστε πιο δυνατοί να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση