GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεφεύγουμε από το χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης, στο Βερολίνο ο Τσίπρας

Προβληματισμός υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τη διαφαινόμενη παράταση χρόνου για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ο Αλέξης Τσίπρ...


Προβληματισμός υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τη διαφαινόμενη παράταση χρόνου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί την Παρασκευή στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Κυβέρνηση: Παραμένει το χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν πως παραμένει το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση στη διαδικασία της β’ αξιολόγησης πριν από το τέλος του έτους, αφήνοντας παράθυρο για μικρές καθυστερήσεις που εκτιμούν πως δεν θα δημιουργήσουν ωστόσο περαιτέρω προβλήματα.
Όπως υπογράμμισε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και επανέλαβε την Κυριακή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της νομοθέτησης νέων πρόσθετων μέτρων για μετά το 2018, στέλνοντας μήνυμα στο ΔΝΤ να πιέσει στην κατεύθυνση των μικρότερων πλεονασμάτων το Βερολίνο.
Επιπλέον, σημαντική αναμένεται να είναι η συμβολή και του παράγοντα της γενικότερης πολιτικής αποσταθεροποίησης, δεδομένου ότι όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος «κανείς δεν θέλει έναν νέο πυρήνα πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης», παραπέμποντας στους τριγμούς από το βρετανικό και το ιταλικό δημοψήφισμα αλλά και την προεκλογική περίοδο σε Γερμανία και Γαλλία.
Το πρόγραμμα
Έτσι, την Τετάρτη 14.12, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.

Την Πέμπτη, 15.12, θα συναντήσει σε πρόγευμα τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, ενώ στη συνέχεια θα συμμετέχει στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Μετά το πέρας της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής, 16.12, θα έχει γεύμα εργασίας στην Καγκελαρία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Αργότερα θα συναντήσει και τον Γερμανό Αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του Γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων.

Το πρωί του Σαββάτου, 17.12, θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση