GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σύζυγος πίσω από τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία;

Απανθρακωμένος μέσα σε ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, ...


Απανθρακωμένος μέσα σε ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης.

Το λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει βρέθηκε καμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Εντός του αυτοκινήτου υπήρχε μια απανθρακωμένη σορός.

Λίγη ώρα μετά από τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον βραζιλιάνικο Τύπο και αναπαρήγαγαν διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως το απανθρακωμένο πτώμα ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πως βρέθηκε εκεί ο Έλληνας πρέσβης και τι ακριβώς συνέβη.

Πάντως να σημειωθεί ότι την υπόθεση ερευνά η υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.


Όπως μετέδωσε ο βραζιλιάνικος τηλεοπτικός σταθμός Globo, ένας αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας προσήλθε στις αρχές συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του προκειμένου να καταθέσει.

Ο άνδρας  παρέμεινε κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα. Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει ακόμα εάν και με πώς εμπλέκεται στην υπόθεση.

 

Μυστήριο αποτελούν τα τελευταία λόγια που αντάλλαξε με την σύζυγό του ο Έλληνας Πρέσβης στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης. 

Όπως μετέδωσε ο Realfm 97,8, ο Έλληνας πρέσβης τη Δευτέρα βρισκόταν μαζί με την σύζυγό του και την κόρη του, σε εμπορικό κέντρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.  Για άγνωστο λόγο ο Κυριάκος Αμοιρίδης ξαφνικά απομακρύνθηκε από δίπλα τους και έφυγε με το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Realfm 97,8, συνήθιζε να το κάνει επικαλούμενος υποθέσεις του γραφείου.

Η σύζυγός του τρία 24ωρα αργότερα δήλωσε την εξαφάνισή του. Στο μεσοδιάστημα προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Καλούσε στο κινητό του τηλέφωνο, όμως δεν της απαντούσε.

Ωστόσο λάμβανε γραπτά μηνύματα. Είναι όμως άγνωστο ποιος τα έγραφε...

 

Δείτε το καμένο αυτοκίνητο 

 

 

Το ΥΠΕΞ δεν επιβεβαιώνει τον θάνατο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βραζιλία για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

"Δεν υπάρχει τέτοια ταυτοποίηση" είπε στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που σημειώνουν πως βρέθηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης απανθρακωμένος σε ένα αυτοκίνητο.

"Οι έρευνες συνεχίζονται" τόνισε ο κ. Αμανατίδης και είπε ότι το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επαφή με τις βραζιλιανικές αρχές και ότι έχει υπάρξει επικοινωνία και με τους οικείους του πρέσβη στην Πέλλα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγωγής τόνισε ότι δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία για να ζητηθούν λύτρα. 

 

 

«Μεταβαίνει κλιμάκιο από την ελληνική αστυνομία έτσι ώστε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί ότι η σορός ταυτοποιήθηκε και ότι πρόκειται για τον πρέσβη. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από το νοσοκομείο που έχει μεταφερθεί» σημείωσε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει άριστη συνεργασία με τις Αρχές προκειμένου να γίνει επίσπευση της ταυτοποίησης της σορού. Τις επόμενες ώρες πιστεύουμε ότι θα έχουμε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το εάν ο πρέσβης είχε δεχθεί απειλές ο υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε «από όσο γνωρίζουμε όχι, εγώ από όσο γνωρίζω δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάτι τέτοιο».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση