GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον Έλληνα πρέσβη αναμένει το ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζι...


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, οι οποίες δεν είναι ακόμα σε θέση, σε καμία περίπτωση, να επιβεβαιώσουν, όπως επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η απανθρακωμένη σορός που βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, ανήκει στον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκο Αμοιρίδη.

Μάλιστα, έχει λάβει τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ότι θα έχει επίσημη ενημέρωση αμέσως μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.

Οι βραζιλιάνικες αρχές πρόκειται να συνεργαστούν με κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που αναμένονται αύριο στη Βραζιλία, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη. Για το ζήτημα αυτό, οι βραζιλιάνικες αρχές έχουν ορίσει συγκεκριμένο σύνδεσμο για τη συνεργασία τους με τις αντίστοιχες ελληνικές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι αγαστή η συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των βραζιλιάνικων αρχών, που παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση.

Σημειώνεται, τέλος, πως σήμερα το πρωί εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα και είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα του Έλληνα πρέσβη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση