GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θαύμα στο Αγιον Ορος; Μουγγό αγόρι μίλησε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες η ιστορία ενός 18χρονου μουγγού αγοριού από τα Σκόπια, που επισκέφτηκε το Άγιο Όρος ...


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες η ιστορία ενός 18χρονου μουγγού αγοριού από τα Σκόπια, που επισκέφτηκε το Άγιο Όρος και μίλησε για πρώτη φορά στη ζωή του, μόλις βρέθηκε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, στην Ιερά Μονή του Δοχειαρίου.
Σύμφωνα με μαρτυρία μοναχού στο Βήμα Ορθοδοξίας,, ο 18χρονος Σκοπιανός από την πόλη Στρώμνιτσα είχε πρόβλημα ομιλίας. Ένας φίλος από τη Θεσσαλονίκη του μίλησε για την θαυματουργή εικόνα και τότε το αγόρι με τον πατέρα του αποφάσισαν να επισκεφτούν το μοναστήρι.
Φθάνοντας το παιδί στη μονή και ευρισκόμενο μπροστά στην εικόνα της Γοργοϋπηκόου, χωρίς να έχει μιλήσει ποτέ στη ζωή του βγάζοντας μόνο άναρθρες κραυγές φώναξε στη γλώσσα του: «Μάνα Παναγία, δώσε μου την υγεία μου» .
Εκείνη την ώρα όλοι όσοι γνώριζαν την περίπτωση του νεαρού έμειναν έκπληκτοι με το συμβάν. Με το τέλος της δέησης που συνέχισε ατάραχος Δοχειαρίτης Ιερομόναχος, ο νεαρός Σκοπιανός γύρισε προς τους παρευρισκομένους που προσεύχονταν μαζί του και είπε «Σας ευχαριστώ όλους σας, ήδη αισθάνομαι πάρα πολύ καλά».
«Εκεί τον υποδέχθηκε ο μοναχός Γαβριήλ, ο οποίος είναι προσμονάριος, έχει δηλαδή το διακόνημα να υποδέχεται προσκυνητές και να κάνει παρακλήσεις στην Παναγία, όταν του το ζητούν», περιέγραψε στην «Espresso» ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος,.
«Ο μοναχός δέχθηκε τον πατέρα και τον γιο του, ο οποίος δεν μιλούσε καθόλου. Οση ώρα έκανε παράκληση ο μοναχός Γαβριήλ, ο πατέρας του νεαρού έκλαιγε. Μόλις τελείωσε ο μοναχός, ο γιος κοίταξε τον πατέρα του και του είπε με καθαρή φωνή: “Πατέρα, μην κλαις”! Αν και δεν μιλούσε προτού φτάσει στο μοναστήρι, στη συνέχισε άρχισε να ομιλεί κανονικά!»  δήλωσε από την πλευρά του συγκλονισμένος  ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, κατά την υποδοχή του αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας στην Καλαμαριά στις αρχές Δεκεμβρίου.

1 σχόλιο

  1. Εγώ διάβασα κάπου ότι είπε < Παναγία μου βοήθα τους Έλληνες διότι είναι ακόμα στα μνημόνια >

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση