GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΔΙΑΒΛΗΤΗ άσκηση στις εισαγωγικές Αναβρύτων!

Από τον Ευριπίδη Μπίλλη Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Το κατωτέρω πρόβλημα ετέθη φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις από το δημοτικό στο γυμν...


Από τον Ευριπίδη Μπίλλη

Κύριε Υπουργέ Παιδείας,
Το κατωτέρω πρόβλημα ετέθη φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις από το δημοτικό στο γυμνάσιο Αναβρύτων.
Με την καθηγητική εμπειρία μου πολλών ετών καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ήταν αδύνατο να έλυναν την άσκηση αυτή, μαθητές ακόμα και προχωρημένων τάξεων του γυμνασίου. Έκτος αν είχαν διδαχθεί την λύση της.
Πράγμα που κατά την γνώμη μου σίγουρα έγινε και σε όσα παιδιά την έλυσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις των Αναβρύτων. Και επειδή πρόκειται για σπάνια άσκηση, τότε και οι εισαγωγικές, ως αναλύεται κατωτέρω, είναι κατά τη γνώμη μου διαβλητές.
Γιατί σε παιδιά 6ης δημοτικού απαιτείς σίγουρα να γνωρίζουν το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο. Δεν μπορείς όμως να απαιτείς τον συνδυασμό της σκέψης τους στην άσκηση αυτή με δορυφόρους και μάλιστα με την (κουτο) πονηριά των δύο "πριν" ημερών (κατωτέρω κείμενο άσκησης).
Επαναλαμβάνω ότι κάποιοι καθηγητές ή δάσκαλοι γνώριζαν προφανώς από πριν ότι θα έμπαινε η άσκηση και είχαν διδάξει τη λύση της σε παιδιά που τους έκαναν φροντιστήριο. Και επαναλαμβάνω, επειδή η άσκηση είναι σπάνια, και δεν μπορούσαν να την έχουν τυχαία, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Ανάβρυτα ρέπει να είναι διαβλητές.
Και επειδή κάθε τυχόν απάτη έχει το αντίτιμο της, καλείται το Υπουργείο Παιδείας, να μην θεωρήσει το θέμα επουσιώδες και να ελέγξει αν πράγματι, ως φαίνεται, υπήρξε απάτη.


Η διαβλητή άσκηση
Ο πλανήτης Π έχει 3 δορυφόρους. Ο δορυφόρος Γ κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον πλανήτη σε 3 ημέρες, ο Δ σε 4 ημέρες και ο Ε σε 5 ημέρες. Πριν από 2 ημέρες οι δορυφόροι βρέθηκαν στη θέση που φαίνεται στο παραπάνω σχέδιο.
Μετά από πόσες ημέρες θα βρεθούν και πάλι στην ίδια θέση; (Α) 10 (Β) 12 (Γ) 25 (Δ) 58 (Ε) 60

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση