GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπείρα έκανε... ελληνικά διπλώματα οδήγησης από την Κορέα!

Ελληνικά... έκαναν αλλοδαπά διπλώματα οδήγησης τα μέλη μιας σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην Αττική. Πιο συγκεκριμένα, μετά από κατ...


Ελληνικά... έκαναν αλλοδαπά διπλώματα οδήγησης τα μέλη μιας σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην Αττική.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες, οι αρχές εντόπισαν το κύκλωμα που μετέτρεπε διπλώματα οδήγησης από τη Νότια Κορέα σε ελληνικά.
Το νήμα της υπόθεσης ξετυλίχθηκε μετά από καταγγελίες περί παράνομης μετατροπής αλλοδαπής άδειας οδήγησης από τη Νότια Κορέα, σε ελληνική, καταχωρημένη σε όνομα υπηκόου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος «είχε κάνει φτερά» από τη συγκεκριμένη διεύθυνση Μεταφορών.
Στην προσπάθεια ανασύστασης του φακέλου διαπιστώθηκε ότι στηρίχθηκε σε ανύπαρκτη άδεια διαμονής και διεύθυνση επικοινωνίας. Ακολούθησε άμεση επικοινωνία με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και τις οικείες πρεσβείες. Κατά την αναζήτηση δε, του συγκεκριμένου φακέλου, διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί από το αρχείο της συγκεκριμένης υπηρεσίας τουλάχιστον άλλοι επτά παρόμοιοι φάκελοι. Οι τρεις από την Κορέα, μία από τη Ρουμανία, δύο από τη Τσεχίας και μία από τη Λιθουανία, για τις οποίες αναζητούνται περαιτέρω στοιχεία.
Μετά την ανάκληση της συγκεκριμένης άδειας οδήγησης, ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, και η οικεία Δ.Ο.Υ. προκειμένου να δεσμεύσει τον Α.Φ.Μ. που στηρίζεται σε πλαστά στοιχεία.
Επίσης η περιφερειάρχης Αττικής, ενημέρωσε εγγράφως την εισαγγελία Αθηνών και έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια Ε.Δ.Ε., προκειμένου να ελεγχθεί πειθαρχικά η υπόθεση. Επιπλέον έδωσε εντολή στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και στο αυτοτελές τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας για έλεγχο παρόμοιων υποθέσεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΠΑΤΤ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το πλαίσιο έκδοσης αδειών οδήγησης, η Περιφέρεια Αττικής, με επιστολές προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητά την επαναξιολόγηση όλου του συστήματος και τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου, αποτελεσματικού, σύγχρονου και αδιάβλητου συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση