GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών

Σε φήμες απέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τις αλλαγές του καθεστώτος της φορολογίας των ν...


Σε φήμες απέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τις αλλαγές του καθεστώτος της φορολογίας των ναυτικών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα αλλαγής και εξομοίωσης του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών, καθώς και ότι πρόκειται για «φήμες, παντελώς αβάσιμες».
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή το έγγραφο που κυκλοφόρησε ως «έγγραφο διαπραγμάτευσης» με τους θεσμούς αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα την «κατάργηση/ αύξηση του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών». «Για την Κυβέρνηση, όμως, δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης του φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς. Η αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων του ναυτικού επαγγέλματος και της συμβολής των ναυτικών στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας και οικονομίας, αποτελούν προγραμματική θέση της Κυβέρνησης», τόνισε στη δήλωσή του ο υπουργός.
Επέμεινε δε, πως η δέσμευση και η προσπάθεια της κυβέρνησης στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι η «αδιαπραγμάτευτη διατήρηση του ισχύοντος σήμερα φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς και η αποφυγή κάθε περαιτέρω αύξησης των φορολογικών συντελεστών».
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουρουμπλής καταλήγει αναφέροντας: «Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι η αύξηση που έχουν υποστεί από τις Κυβερνήσεις της περασμένης πενταετίας έχει οδηγήσει στον τριπλασιασμό της φορολογίας των ναυτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση