GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Θα έχουμε ξανά σκηνικό ρήξης

Την έντονη ανησυχία του για απόπειρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιδιώξει σκηνικό ρήξης με τους εταίρους και πορεία προς εκλογές, εξέφ...


Την έντονη ανησυχία του για απόπειρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιδιώξει σκηνικό ρήξης με τους εταίρους και πορεία προς εκλογές, εξέφρασε για άλλη μία φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι πρώτη επιλογή της κυβέρνησης είναι να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία και ότι αυτή είναι και η μόνη αξία που διέπει την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Θα επιχειρήσουν να διασωθούν από την περιδίνηση στην οποία μπήκαν μόνοι με την εφάπαξ παροχή στους συνταξιούχους, που βεβαίως έχει μία αιτιολογία κοινωνικής ευαισθησίας, απολύτως κατανοητή, αλλά προκάλεσε μία σύγκρουση τεχνητή με τους Ευρωπαίους εταίρους, η οποία θα οδηγήσει σε μέτρα ανταποδοτικά, που θα τα πληρώσουν πάλι οι πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων. Θέλει, λοιπόν, χωρίς να ταπεινωθεί ή χωρίς να ταπεινωθεί υπερβολικά, να βγει από αυτήν τη δύσκολη στιγμή, τη δύσκολη φάση και να εξακολουθήσει να περιμένει το δικό του success story, το οποίο όμως δεν θα έρθει», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Νομίζω ότι θα έχουμε ξανά ένα σκηνικό ρήξης. Μπορεί να είναι δημοψήφισμα, το οποίο θα είναι η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσας, μπορεί να είναι εκλογές με δημοψηφισματικού χαρακτήρα ερώτημα που συγκροτεί μέτωπα, γιατί ο κ. Τσίπρας και οι περί τον κ. Τσίπρα δεν θα ξεκινήσουν μία τέτοιου είδους διαδικασία με αφετηρία τις κακές δημοσκοπήσεις. Θα διχάσει την κοινωνία προσπαθώντας να συγκροτήσει ένα ψευδές μέτωπο των -ας το πούμε έτσι- αντιευρωπαϊκών ή ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, των δυνάμεων του δήθεν πατριωτισμού που δεν θέλει να υπακούσει σε μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, των δυνάμεων της δραχμής σε σχέση με τον στενό κορσέ του ευρώ και ούτω καθεξής. Τώρα, αν αυτό, όπως σας είπα, θα έχει τη μορφή ενός δημοψηφίσματος που καταστρατηγεί το Σύνταγμα ή αν θα έχει τη μορφή εκλογών αλλά με ένα πρόταγμα το οποίο είναι διλημματικό, μετωπικό, συγκρουσιακό, δεν το ξέρω, αλλά θέλω να το αποτρέψω. Και γι' αυτό είπα τις τελευταίες ημέρες αρκετές φορές ότι όταν είμαστε σε μία κατάσταση θεσμικής ανωμαλίας και όταν έχουμε βιώσει τον Ιούλιο του 2015 δεν μπορούμε όχι μόνο πολιτικά και κοινωνικά αλλά και θεσμικά, πολιτειακά, νομικά, να δεχθούμε αυτό να επαναληφθεί για ζητήματα τα οποία είναι εκτός παιδιάς», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τον καθιστά καχύποπτο αυτό που έχει συμβεί στα μέσα ενημέρωσης, αυτό που έχει συμβεί στις ανεξάρτητες Αρχές, αυτό που συμβαίνει στη δικαιοσύνη. «Με καθιστά καχύποπτο η ιστορία του καλοκαιριού του 2015», επεσήμανε.

«Όταν ψηφίζει ο λαός και ψηφίζει πανηγυρικά για το "όχι", με 62%, και την επόμενη ημέρα αυτό ανατρέπεται με μία απλή σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό τι είδους συνταγματική διαδικασία είναι; Δηλαδή πώς συνδέεται αυτό με το Σύνταγμα», σημείωσε και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε παντού, και προς τους θεσμικούς εταίρους με τους οποίους διαπραγματευόμασταν και προς τους επενδυτές και προς τις αγορές, ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τις αποφάσεις της. Δηλαδή, προκαλούσε μία διάρρηξη της συνέχειας του κράτους και ταυτόχρονα ανέκοπτε την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση