GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικυρώθηκε η καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου για ανακριβές πόθεν έσχες

Με την σφραγίδα του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η ποινή των 2 ετών, με τριετή αναστολή, που έχει επιβληθεί σε βάρος του τέως υπουργού Γιά...


Με την σφραγίδα του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η ποινή των 2 ετών, με τριετή αναστολή, που έχει επιβληθεί σε βάρος του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση που είχε υποβάλει το ζεύγος Παπαντωνίου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η επίμαχη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.

Οι αρεοπαγίτες, υιοθετώντας την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση «έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.).

Η δικαστική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες ξεκίνησε όταν στη «λίστα Λαγκάρντ» εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλας Κουράκου στην Τράπεζα HSBC με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση