GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το βίντεο της διάσωσης στην Άνδρο

Παραμονή Χριστουγέννων και το πλήρωμα του ελικοπτέρου επιφυλακής του Πολεμικού Ναυτικού με εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση διέσωσε του...


Παραμονή Χριστουγέννων και το πλήρωμα του ελικοπτέρου επιφυλακής του Πολεμικού Ναυτικού με εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση διέσωσε τους εννέα ναυτικούς από το φορτηγό πλοίο Cabrera που είχε προσαράξει στην Άνδρο και τελικώς βυθίστηκε.
Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, τύπου S-70B Aegean Hawk, μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές βορείως της Άνδρου.
Από 06:03 έως 08:20, το ελικόπτερο απομάκρυνε τα εννέα μέλη του πληρώματος από τα οποία τρεις από Πολωνία, ένας από Ουκρανία, ένας από Λιθουανία και τέσσερις από Φιλιππίνες, του φορτηγού πλοίου “CABRERA”, σημαίας Αντίγκουα Μπαρμπούντα.
Όλα τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σώα στο ελικοδρόμιο Κοτρωνίου Μαραθώνα της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού, όπου παρελήφθησαν από προσωπικό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και ΕΚΑΒ.
Το φορτηγό πλοίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη και κατακόρυφη βραχώδη ακτή, ενώ ταυτόχρονα κλυδωνιζόταν και βυθιζόταν σταδιακώς, γεγονός που περιόριζε σημαντικά τις κινήσεις του ελικοπτέρου.
Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με δυνατούς ανέμους, σε συνδυασμό με βροχή και περιορισμένη ορατότητα.
Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση