GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξαναβγήκε πρόεδρος του CDU η Μέρκελ, αλλά με χαμηλότερο ποσοστό από το 2014

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επανεξελέγη σήμερα στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών για τέταρτη θητεία, με ποσοστό 89,5% των ψήφων των σ...


Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επανεξελέγη σήμερα στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών για τέταρτη θητεία, με ποσοστό 89,5% των ψήφων των συνέδρων του CDU.  Έπειτα από 11 χρόνια στην καγκελαρία, η Άγγελα Μέρκελ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ παραμονής στην εξουσία μεταξύ των ηγετών της Δύσης, αλλά απειλεί πλέον και τα εθνικά ρεκόρ του Κόνραντ Αντενάουερ (14 χρόνια) και του Χέλμουτ Κολ (16 χρόνια).
Μοναδική υποψήφια για την προεδρία του CDU, η 62χρονη καγκελάριος πήρε... τη θέση αλλά με αισθητά μικρότερο ποσοστό από την τελευταία επανεκλογή της. Το 2014 είχε εξασφαλίσει το 96,7% των ψήφων του συνεδρίου, ένα από τα καλύτερα σκορ της στα 16 χρόνια της ηγεσίας της CDU.
Το μικρότερο ποσοστό που είχε συγκεντρώσει στην αντίστοιχη ψηφοφορία ήταν το 2004 με το 88,4%.
Τον τελευταίο χρόνο, η Μέρκελ βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κριτική για την μεταναστευτική της πολιτική μετά την άφιξη σχεδόν ενός εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του 2015. Σε ορισμένες μάλιστα τοπικές συνεδριάσεις του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν σύνεδροι οι οποίοι ζήτησαν ακόμα και την παραίτησή της λόγω της προσφυγικής της πολιτικής, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Παράλληλα, η χώρα, που θεωρούσε εαυτήν θωρακισμένη απέναντι σε ακροδεξιά φαινόμενα μετά τη πτώση του Χίτλερ, γνωρίζει την ταχεία άνοδο της λαϊκιστικής και ξενοφοβικής δεξιάς στο πρόσωπο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση