GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρός ο «εγκέφαλος» του αιματοκυλίσματος στο περιοδικό Charlie Hebdo

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, ο επικεφαλής της ομάδας των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το γαλλικό σατιρικό περιοδικ...


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, ο επικεφαλής της ομάδας των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το γαλλικό σατιρικό περιοδικό, Charlie Hebdo, τον Ιανουάριο του 2015, Μπουμπακέρ ελ Χακίμ σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό της πόλης Ράκκα στη Συρία, στις 26 Νοεμβρίου.
Ο 33χρονος Γαλλοτυνήσιος ήταν ένα από τα στελέχη που διαδραμάτιζαν ιδιαίτερο ρόλο στον σχεδιασμό των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους και μέντορας των δύο αδερφών που εκτέλεσαν τους δημοσιογράφους του γαλλικού περιοδικού.
Ο ελ Χακίμ είχε συλληφθεί στη Συρία και είχε εκδοθεί στη Γαλλία, όπου καταδικάστηκε με 7 χρόνια φυλάκιση το 2008.
Όταν αποφυλακίστηκε, ξεκίνησε την επιστράτευση μαχητών για το Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και οι αδερφοί Κουασί.
Το 2011, όταν βγήκε από τη φυλακή, μετακινήθηκε στην Τυνησία και ταξίδευε συχνά στις γειτονιές του Παρισιού, προκειμένου να οργανώσει τις επιθέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση