GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφτασε στην Αθήνα το e-mail με τις... απορίες των θεσμών

Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται το e-mail των εταίρων αναφορικά με τις διευκρινίσεις που ζητούν για τα μέτρα κοινωνικής ...


Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται το e-mail των εταίρων αναφορικά με τις διευκρινίσεις που ζητούν για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που πήρε η Αθήνα.

Στο e-mail καταγράφονται τα σημεία στα οποία ζητούν οι εταίροι απαντήσεις, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Παράγοντες του ESM εκτιμούσαν ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Νωρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος εκτιμούσε ότι στην ελληνική απάντηση θα δίδεται η διαβεβαίωση ότι δεν επηρεάζονται οι στόχοι του προγράμματος από τα μέτρα κοινωνικής στήριξης, επίσης ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από το πρόγραμμα, καθώς και ότι πρόκειται για μια εφάπαξ παροχή.

Όπως έλεγαν χθες κυβερνητικές πηγές, για να υπάρξει απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις ανησυχίες που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά των θεσμών σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες για τις συντάξεις, θα πρέπει πρώτα οι τελευταίοι (όπως και έγινε τελικά) να στείλουν γραπτώς τις διευκρινίσεις που ζητούν, ώστε και η ελληνική πλευρά να απαντήσει συγκεκριμένα σε αυτές και να μην υπάρχει ένα ανώφελο "μπρος-πίσω".

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πάντως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ενεργοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του 2017, διαβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα αυτά δεν συνδέονται με την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση