GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ίχνη εκρηκτικών ανατρέπουν τα σενάρια για τη μοιραία πτήση της Egyptair

Ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν πάνω στα πτώματα ορισμένων από τα θύματα της μοιραίας πτήσης 804, της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο τον ...


Ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν πάνω στα πτώματα ορισμένων από τα θύματα της μοιραίας πτήσης 804, της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με τους New York Times. Η πτήση είχε απογειωθεί από το Παρίσι και συνετρίβη με αποτέλεσμα το θάνατο 66 ανθρώπων.
Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε τώρα ότι βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών ανατρέποντας πλήρως όλα τα σενάρια καθώς είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας αφού, μεταξύ άλλων, καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα.
Η πτήση MS804 συνετρίβη στη Μεσόγειο ανάμεσα στην Κρήτη και στις βόρειες ακτές της Αιγύπτου αφού εξαφανίστηκε ξαφνικά από τις οθόνες των ραντάρ. Οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, από τους οποίους 40 ήταν Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι, σκοτώθηκαν.
Οι Γάλλοι ερευνητές προκρίνουν την υπόθεση ενός τεχνικού προβλήματος, ενώ οι αιγυπτιακές αρχές κλίνουν περισσότερο προς την υπόθεση της τρομοκρατίας.
Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που έχουν εντοπιστεί αποκάλυψε ότι είχε ηχήσει συναγερμός για την ύπαρξη καπνού λίγο πριν από τη συντριβή του αεροπλάνου, τύπου Airbus A220.
Η συντριβή της πτήσης 804 είχε γίνει 7 μήνες μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους των ρωσικών αερογραμμών, στη Χερσόνησο του Σινά. Η ρωσική πτήση είχε 226 επιβαίνοντας και σκοτώθηκαν όλοι. Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Χερσόνησο του Σινά είχε αναλάβει τότε την επίθεση αλλά για την πτήση 804 δεν είχε υπάρξει ποτέ ανάλογο σενάριο, ούτε είχαν συνδεθεί τα δυο δυστυχήματα.
Ωστόσο μετά τις τελευταίες έρευνες οι αρχές επαναφέρουν όλα τα σενάρια στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση