GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Οι «λογικοί» του Eurogroup θα αναγνωρίσουν την ανάγκη στήριξης των αδύναμων

«Θα ήταν κρίμα αν δεν υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη...

«Θα ήταν κρίμα αν δεν υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Βερολίνο όπου βρίσκεται μαζί με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση πρέπει να είναι αξιόπιστη απέναντι στους πιστωτές, αλλά και προς τον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση για το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με το κ. Τσακαλώτο, "η Ελλάδα θα δώσει εξηγήσεις στο Eurogroup για το πακέτο παροχών" και εκτιμάει πως οι "λογικοί άνθρωποι" θα αναγνωρίσουν την ανάγκη για στήριξη των αδύναμων πολιτών. "Δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα οι εξαγγελίες για τα κοινωνικά μέτρα. Έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε" πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις πρόσθετες απαιτήσεις του ΔΝΤ ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «αν το ΔΝΤ επιμείνει σε νέες μειώσεις, οι οποίες δεν προβλέπονται στο μνημόνιο, τότε θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν σκοπεύουμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Για να μείνει η Ευρώπη ενωμένη, πρέπει να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση