GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Europol προειδοποιεί για επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη

Το Ισλαμικό Κράτος είναι πιθανό να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα η αστυνομική υπηρεσία της ΕΕ, Eu...


Το Ισλαμικό Κράτος είναι πιθανό να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα η αστυνομική υπηρεσία της ΕΕ, Europol.
Σε έκθεσή της για την απειλή που θέτει η ισλαμιστική οργάνωση στην Ευρώπη, η Europol ανέφερε ότι οι πιο πιθανοί τύποι επίθεσης είναι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, από μαζικούς πυροβολισμούς και βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας όπως αυτές στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες έως επιθέσεις με μαχαίρια και άλλους τρόπους από ριζοσπάστες που δρουν μεμονωμένα.
Παγιδευμένα αυτοκίνητα και απαγωγές, που είναι κοινή πρακτική στη Συρία, θα μπορούσαν να υιοθετηθούν ως τακτικές και στην Ευρώπη, ανέφερε η Europol, ενώ προστατευόμενες εγκαταστάσεις όπως ηλεκτρικοί σταθμοί ενέργειας και πυρηνικοί σταθμοί δεν θεωρούνται ύψιστοι στόχοι.
Ουσιαστικά ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπό απειλή, καθώς σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις της υποστηρίζουν τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό στη Συρία, ανέφερε η Europol, προειδοποιώντας ότι το ISIS μπορεί να εισχωρήσει στις κοινότητες των Σύρων προσφύγων στην Ευρώπη στην προσπάθεια να προκαλέσει εχθρότητα στις τάξεις των μεταναστών.
«Αν το Ισλαμικό Κράτος ηττηθεί ή εξασθενήσει σημαντικά στη Συρία/στο Ιράκ από τις δυνάμεις του συνασπισμού, μπορεί να υπάρξει ένας αυξανόμενος ρυθμός στην επιστροφή ξένων μαχητών και των οικογενειών τους από την περιοχή στην ΕΕ ή σε άλλες περιοχές συγκρούσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Europol.
Η αστυνομική υπηρεσία της ΕΕ ανέφερε ότι το ISIS είναι πιθανό να αρχίσει να σχεδιάζει επιθέσεις και να στέλνει μαχητές στην Ευρώπη από τη Λιβύη και πως και άλλες οργανώσεις, περιλαμβανομένης της Αλ Κάιντα, εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την ήπειρο.
Ο διευθυντής της Europol Ρομπ Ουέινραϊτ δήλωσε ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ ενέτειναν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας μετά τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους, με αποτέλεσμα να αποτραπούν περισσότερες συνωμοσίες.
«Ωστόσο», είπε, «η σημερινή έκθεση δείχνει πως η απειλή εξακολουθεί να είναι υψηλή και περιλαμβάνει διάφορα συστατικά τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με ακόμα καλύτερη συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση