GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυροσβεστική: Το κατάστημα Everest δεν είχε ούτε φυσικό αέριο ούτε προπάνιο

Η διαφυγή αερίου και πιθανόν, φρέον ψυγείου, εξετάζεται ως πιθανότερη εκδοχή για την φονική έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας, από τους α...


Η διαφυγή αερίου και πιθανόν, φρέον ψυγείου, εξετάζεται ως πιθανότερη εκδοχή για την φονική έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας, από τους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως διευκρινίστηκε, το κατάστημα «Έβερεστ», όπου σημειώθηκε η έκρηξη, δεν είχε ούτε φυσικό αέριο, ούτε προπάνιο.

Ασφαλή συμπεράσματα για το τί προκάλεσε την έκρηξη, θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των εμπειρογνωμόνων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Π.Υ., από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, έχουν καταλήξει κατ’ αρχήν στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούσε ο ψυκτικός στο υπόγειο του καταστήματος, όπου βρίσκονται τα ψυγεία.

Ο τεχνικός, είχε φιάλη ασετυλίνης που χρησιμοποιούσε για το φλόγιστρο με το οποίο έκοβε ή κολλούσε τους χαλκοσωλήνες στους ψυκτικούς θαλάμους.

Εκείνο που εξετάζουν σοβαρά, όμως, οι αξιωματικοί της Π.Υ., είναι ότι δεν είχαν αδειάσει οι σωλήνες από το φρέον, το οποίο, όπως λένε οι ειδικοί, όταν έλθει σε επαφή με φλόγα διασπάται και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει έκρηξη. Γι’ αυτό και όταν ο τεχνικός άναψε το φλόγιστρο εκδηλώθηκε αρχικά πυρκαγιά, που του προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια, αλλά πρόλαβε και βγήκε από το υπόγειο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τον τόπο του τραγικού συμβάντος, ο τεχνικός φώναξε στον κόσμο να απομακρυνθεί γιατί επρόκειτο να γίνει έκρηξη, όπως και έγινε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ορίσει επιτροπή πραγματογνωμόνων, η οποία θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα καταλήξει στο τελικό πόρισμα για τα αίτια της έκρηξης.

Παρεμβαίνει η Επιθεώρηση Εργασίας 

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας παρεμβαίνει μετά την τραγωδία με μια νεκρή και πέντε τραυματίες στο κατάστημα Everest στην πλατεία στη Βικτώρια. Οι Επιθεωρητές Εργασίας διερευνούν την υπόθεση προκειμένου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για την φονική έκρηξη στο κατάστημα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) έχει αναλάβει τις έρευνες ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, όπου διαπιστωθούν παραβάσεις στην τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. «Το Σ.ΕΠ.Ε., ανταποκρινόμενο στο ρόλο του ως εγγυητής της εργατικής νομοθεσίας, θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα περιθώρια για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, το υπουργείο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους της Βασιλικής Παραστατίδου, η οποία έχασε τη ζωή της κατά την έκρηξη.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας παράλληλα ότι θα εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Το χρονικό της φονικής έκρηξης

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, εν ώρα αιχμής, στο υποκατάστημα των Everest κοντά στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χέυδεν, στην Πλατεία Βικτωρίας.

Νεκρή είναι η λογίστρια του καταστήματος, Βασιλική Παραστατίδου.

Πέντε τραυματίες έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό, Γεννηματά και 401 και όλοι βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η έκρηξη και σε διπλανά καταστήματα και σπίτια καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση