GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς έγινε η έκρηξη στα Everest

Αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη στα Everest στην πλατεία Βικτωρίας, από την οποία έχασε ...


Αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη στα Everest στην πλατεία Βικτωρίας, από την οποία έχασε τη ζωή της η λογίστρια της εταιρείας και τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, ο ένας σοβαρά.

Ασφαλή συμπεράσματα για το τι προκάλεσε την έκρηξη, θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των εμπειρογνωμόνων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, έχουν καταλήξει κατ’ αρχήν στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούσε ο ψυκτικός στο υπόγειο του καταστήματος, όπου βρισκόταν το γραφείο της άτυχης Βασιλικής Παραστατίδου.

Η άτυχη 42χρονη, μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, η οποία πήγαινε μία φορά το μήνα στο κατάστημα προκειμένου να κάνει κάποιο έλεγχο στα βιβλία, δεν πρόλαβε να βγει έξω. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν ο θάνατός της οφείλεται σε τραυματισμό από θραύσματα ή από αναθυμιάσεις από τους πυκνούς καπνούς που κάλυψαν το ταχυφαγείο.

Τραγική σύμπτωση αποτελεί το ότι ένα από τα δύο κοριτσάκια της είχε γενέθλια την ημέρα της τραγωδίας, ενώ μετά τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις στο κατάστημα θα επέστρεφε στο σπίτι της για να ετοιμάσει το πάρτι της κόρης της.

Τι προκάλεσε την έκρηξη

Σε μία πρώτη εκδοχή για τα αίτια της φονικής έκρηξης στο υπόγειο του καταστήματος «Everest» στην πλατεία Βικτωρίας φέρονται να καταλήγουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρότι δεν έχουν προλάβει να σχηματίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το συμβάν.

Η έκρηξη προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ψυκτικού, ο οποίος βρισκόταν στο υπόγειο του καταστήματος. Οι φιάλες που χρησιμοποιούσε στις εργασίες είναι αυτές που κατά πάσα πιθανότατα εξερράγησαν. Αρμόδιες πηγές κάνουν λόγο για φιάλες ασετυλίνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ψυκτικός προσπαθούσε να κόψει με τις φιάλες σωληνώσεις ψυκτικών μηχανημάτων του καταστήματος με φρέον. Από εκεί προήλθε η πρώτη εστία φωτιάς που έκαψε τον ψυκτικό στα χέρια και στο πρόσωπο και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη των φιαλών που χρησιμοποιούσε στις εργασίες.

Ανακοίνωση της εταιρίας

Ανακοίνωση με αφορμή το τραγικό συμβάν η διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος Everest εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα:

Με βαθιά οδύνη στην εταιρία Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών.

Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.

Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση