GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Facebook θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό προσβλητικού περιεχομένου

Σε ένα νέο σύστημα προκειμένου να γίνεται αυτόματη αφαίρεση προσβλητικού υλικού από την πλατφόρμα του, εργάζεται το Facebook, ενισχύοντας...


Σε ένα νέο σύστημα προκειμένου να γίνεται αυτόματη αφαίρεση προσβλητικού υλικού από την πλατφόρμα του, εργάζεται το Facebook, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειές για χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης που στόχο θα έχουν τον έλεγχο του περιεχομένου που αναρτάται στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε σήμερα ο Χουακίν Καντέλα, διευθυντής του τμήματος εφαρμοσμένης μηχανικής μάθησης της εταιρείας.

Το τελευταίο διάστημα το Facebook έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για ορισμένες ενέργειές του, ιδιαίτερα μετά την αφαίρεση μιας ιστορικής πολεμικής φωτογραφίας -επειδή αυτή περιείχε «γυμνό»- και την εξάπλωση πλαστών ειδήσεων στην ιστοσελίδα του. Μέχρι πρόσφατα, η εταιρεία βασιζόταν κυρίως στους χρήστες, οι οποίοι εξέφραζαν τα παράπονά τους σχετικά με την ανάρτηση ανάρμοστου περιεχομένου και που στη συνέχεια εξετάζονταν από υπαλλήλους της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο Καντέλα, η ιστοσελίδα έχει αρχίσει και χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό προσβλητικού περιεχομένου.

«Πρόκειται για έναν αλγόριθμο, ο οποίος εντοπίζει το γυμνό, τη βία ή οτιδήποτε άλλο δεν συμβαδίζει με την πολιτική μας», δήλωσε ο ίδιος.

Η εταιρεία είχε ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω σε αυτοματισμούς για τον εντοπισμό εξτρεμιστικού περιεχομένου, είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του τον περασμένο Ιούνιο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Καντέλα η χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης για αυτό τον σκοπό βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι η ιστοσελίδα θα στραφεί στον αυτοματισμό στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τον εντοπισμό ψευδών ή παραπλανητικών ειδήσεων, με αφορμή τον καταιγισμό καταγγελιών που ακολούθησαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση