GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Μαξίμου για το άρθρο των Financial Times

Ακόμη και «πολιτική σκοπιμότητα» βλέπει πίσω από άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, κα...


Ακόμη και «πολιτική σκοπιμότητα» βλέπει πίσω από άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς, όπως επισημαίνει, δεν αναφέρει τίποτε θετικό στον καθημερινό αγώνα της κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς. 

«Εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα δίνεται μία μεγάλη και καθημερινή μάχη ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, τη μεγάλη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο. Για να εξαλειφθούν οι παράνομες και σκοτεινές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Εξάλλου, «για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις». 

Τούτων δοθέντων, «τα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται: Υπεραπόδοση εσόδων, μείωση του λαθρεμπορίου και καταλογισμός ποινικών ευθυνών και προστίμων σε όσους παρανομούν».

Αποτελέσματα που, ως φαίνεται, ενοχλούν κάποιους, ή όπως αναφέρει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, «είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω έχουν ενοχλήσει πολλούς: τραπεζικούς κύκλους, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια. 

«Αυτό όμως που προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη για όλα αυτά. Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα. Οι πολίτες όμως έχουν κρίση!» συνεχίζει το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

Επικουρικά, από το γραφείο Τύπου υποστηρίζουν πως «οι ερωτήσεις που εστάλησαν ελάχιστη ώρα πριν το δημοσίευμα προκειμένου να αποτελέσουν άλλοθι, πέρα από προσβλητικές, δεν άφηναν ούτε καν το χρονικό περιθώριο απάντησης…». 

Το επίμαχο δημοσίευμα, με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ κτυπά τους θεσμούς της χώρας ή ανατρέπει τα οργανωμένα συμφέροντα;», αναφέρεται σε διάφορα περιστατικά που απασχόλησαν πρόσφατα την κοινή γνώμη στην Ελλάδα. Με «διά ταύτα», όπως αναφέρεται σε κάποιο σημείο του δημοσιεύματος, ότι, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται ευκρινέστερος ο κυβερνητικός αυταρχισμός όσο το κόμμα υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις και αυξάνεται η δημοφιλία της Νέας Δημοκρατίας.

1 σχόλιο

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ….?
    Που να εμπιστεύεται και να πιστεύει τον κ. Τσίπρα»

    Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας ή, και ξένος,
    που μετά τα όσο τρομερά συνέβησαν και συμβαίνουν, να πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, γιος του Παύλου Τσίπρα , συνεργάτη της Χούντας, μπορεί με οιονδήποτε τρόπο να προσφέρει έστω και το ελάχιστο στην πρόοδο, στην προοπτική για ανάπτυξη αυτού του τόπου?
    *Πρώτα από όλα ο νέος ‘’αμερικανός ’΄..Μπερίσσα της Αλβανίας, φαίνεται, από όσα λέει και κάνει, ότι εκπροσωπεί το Αμερικάνικο κατεστημένο στην Ευρώπη και αγωνίζεται με όσες δυνάμεις ‘’του παρέχουν’’ να δημιουργήσει το χάος, που είναι προάγγελος της καταστροφής και της διάλυσης .
    *Ρηχός , αγράμματος και ακαλλιέργητος, προσβάλλει με την παρουσία του και μόνο, την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Κοιτάξτε τις ‘’στάσεις’’ και την ‘’γλώσσα του σώματος’’, για να αντιληφθούμε χωρίς κανένα ενδοιασμό, ότι ο Αλέξης θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να ηγείται ενός ‘’Καφέ’’ για αρχοντοχωριάτες, σαν αυτά που γέμισαν τις πόλεις μας.
    *Με αυτές τις ‘’αρετές’’ εφοδιασμένος, μάζεψε γύρω του όλη αυτή την αφρόκρεμα του λεγόμενου ‘’Υπουργικού συμβουλίου’’. Είναι πράγματι, μετά την ‘’εικόνα’’ του Αλέξη, η ‘’εικόνα που μιλά από μόνη της’’ και μπορεί να εκφράσει το μέγεθος της εκλογικής μας αποτυχίας και της εθνικής μας κατάπτωσης.
    *Θυμηθείτε τι έλεγε ο Αλέξης, τις μας υπεσχέθη και ρωτήστε τον, τι σχέση έχουν αυτά που έλεγα με αυτά που κάνει?
    *Υπάρχει έστω και η παραμικρή ‘’συγγένεια’’-σχέση, των όσων έλεγε και υποσχόταν με όσα κάνει σήμερα?
    *Με τίνος την άδεια, την εντολή, την εξουσιοδότηση προβαίνει στην ΕΣΧΑΤΗ αυτή ΠΡΟΔΟΣΙΑ , επικαλούμενος πρόστυχα , άνανδρα και ύποπτα, ότι ‘’εκτελεί το πρόγραμμα-συμφωνία’’ με το λαό?
    *Ποιος ΕΞΟΥΣΟΔΟΤΗΣΕ τον Αλέξη Τσίπρα να προβαίνει σε αυτόν τον ευτελιστικό καταστροφικό και προδοτικό σταλινικόν ‘’ελιγμό ΑΠΑΤΗΣ’’ εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων?
    *Που είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και που η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ?
    *Που βρίσκεται και τι κάνει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας?
    *Πως ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ αυτή την προδοσία της λαϊκής εντολής για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόγραμμα που μας υπεσχέθησαν?
    *Τι σχέση έχουν αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, με όσα κάνει σήμερα?
    *Μήπως η εκλογή του και η επιλογή του από τον κ. Τσίπρα , αποτελεί και ‘’φραγμό’’ στην εκτέλεση των καθηκόντων του?
    *Η ΧΟΥΝΤΑ ‘’ωχριά’’ μπροστά στο αντισυνταγματικό αυτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! που συντελείται σήμερα στην πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση