GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουζάλας: Από τον Σεπτέμβριο έχουμε καλέσει τη Frontex στα σύνορα

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Σεπτέμβριο να αναπτυχθεί η Frontex στα βόρεια σύνορα της χώρας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορ...


«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Σεπτέμβριο να αναπτυχθεί η Frontex στα βόρεια σύνορα της χώρας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εξηγώντας ότι η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο «της προσπάθειάς μας να αποφύγουμε δευτερογενείς ροές, δηλαδή παράνομες μετακινήσεις προσφύγων προς άλλες χώρες».

Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή σχεδιάζει να στείλει δύναμή της για να επιτηρεί τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το δημοσίευμα, ο υπουργός απάντησε: «Ναι, βεβαίως και ισχύει, και μου κάνει εντύπωση που αυτό το ζήτημα ανακινήθηκε. Ήδη από το Σεπτέμβριο είχαμε καλέσει τη Frontex και ο οργανισμός με βάση σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κάνει και σε άλλες χώρες, αναπτύσσεται στα βόρεια σύνορα και τα σύνορα με την Αλβανία για να μειώσει τις δευτερογενείς ροές». Διευκρίνισε εξάλλου ότι το ζήτημα αυτό «δεν έχει να κάνει με τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας».

Ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «προσπαθεί να αυξήσει τη νόμιμη μετεγκατάσταση στην Ευρώπη και δεν έχουμε διάθεση ή πρόθεση να διευκολύνουμε την παράνομη μετανάστευση», συμπληρώνοντας ότι έτσι αντικρούονται «τα ψεύδη που λέγονται από χώρες του Βίζεγκραντ και την Αυστρία και τα οποία διαδίδονται από κάποιες πηγές ότι πάνω από 700 την ημέρα περνούν παράνομα τα σύνορα. Αυτό έχει σταματήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση