GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

George J. Prokopakis Βρέχει εκπλήκτους - για την Τράπεζα Αττικής ντε Μετά από ερώτηση στη Βουλή, η Ελλάδα έμαθε πως το ευαγές ίδρυμα που ...

George J. Prokopakis

Βρέχει εκπλήκτους - για την Τράπεζα Αττικής ντε

Μετά από ερώτηση στη Βουλή, η Ελλάδα έμαθε πως το ευαγές ίδρυμα που λέγεται ΕΥΔΑΠ ενέγραψε ήδη στα λογιστικά της ζημία €17 εκατ από την "επένδυσή" της στην Τράπεζα Αττικής πριν από ένδεκα μήνες. Όλοι γράφουν πως η επένδυση είχε γίνει "κατόπιν προτροπής Σπίρτζη". Μένουν εκεί με την κατάπληξή τους.

Ξεχνούν οι πάντες την επιστολή διαμαρτυρίας του μετόχου της ΕΥΔΑΠ Πόλσον. Αυτός είναι κακό γεράκι των αγορών και θέλει να αφελληνίσει το τραπεζικό σύστημα. Ενώ όλοι εμείς θέλουμε να πετιούνται λεφτά απ' το παράθυρο για να κλείνουν οι ντουλάπες με τους σκελετούς και γίνονται τραπεζίτες οι διοικητές του ΤΣΜΕΔΕ. Μήπως θάπρεπε να παρέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς; Κάνας εισαγγελέας; Αυτό που ο Σπίρτζης παρότρυνε, πόσο νόμιμο είναι;

Ας κάνουμε τα οικονομικά του μικρού παιδιού - κοινωνικώς ευαίσθητου πάντα. Η ΕΥΔΑΠ δεν κόβει παροχές μέχρις ότου η οφειλή φθάσει τα €400. Ουρές για ρυθμίσεις και δίμηνη παράταση. Μόλις 42.500 οφειλές των €400 είναι τα €17 εκατ που πέταξε απ' το παράθυρο η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ. Ρυθμίσεις με τόκο όμως! Μάθανε από τραπεζική τα χρυσά μου. Μα είναι και οι κήποι, θα μου πείτε. Βέβαια, όταν χρεώνεις €6 το κυβικό (€3.20, συν 52% αποχέτευση, συν ΦΠΑ, συν στηθόθεσμος της Ντόλλυ Πάρτον) το πράσινο που δεν έχουν οι δημόσιοι χώροι είναι είδος πολυτελείας και πρέπει να εξαφανισθεί για να παίρνει δάνεια ο Καλογρίτσας.

Η βεβαιότητα πως θα χαθούν τα λεφτά ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή. Οι Καναδοί μέτοχοι του αεροδρομίου τσίνησαν στην πρόταση του Προέδρου του ΔΣ της εταιρεία (Πρόεδρος της Αττικής πια) που ακολουθώντας την προτροπή Σπίρτζη ήθελε να βάλει κι αυτός την ταρίφα των €20 εκατ. Στα μισά τόριξαν οι Καναδοί. Ωραίο δεν είναι να πληρώνεις €4 τον καφέ στο αεροδρόμιο για να παίρνει εγυητικές ο υιός Καλογρίτσας;

Τα μπουμπούκια του Ταμείου της πρώην Ιονικής βοηθήματα πέταξαν στα σκουπίδια με τα €55 εκατ "κατόπιν παροτρύνσεως". Αυτοί βέβαια ήξεραν από τραπεζική!

Το ΤΣΜΕΔΕ χάνει στο χρόνο €340 εκατ. Τα προηγούμενα έχουν χαθεί οριστικά. Οι πράξεις του ευαίσθητου μικρού παιδιού υποδεικνύουν πως οι ετήσιες εισφορές 60.000 παλιών μηχανικών έχουν πάει στα σκουπίδια. Οι μισοί μηχανικοί δεν αντέχουν να πληρώνουν τις εισφορές και οι διοικήσεις πετούν τα λεφτά που δεν εισπράττονται από το παράθυρο.

Παροτρύνσεις Σπίρτζη και Δραγασάκη, λέει. Έκπληκτοι οι πάντες από την κατάληξη. Έτσι είναι τα παράλληλα τραπεζικά συστήματα - κοστίζουν κάτι παραπάνω, αλλά το φχαριστιέσαι. Ένα χρόνο μετά το γκραν σουξέ της ανακεφαλαιοποίησης, η πραγματικότητα εκδικείται με σαρδώνειο χαμόγελο στα χείλη. Οι παροτρύνσεις οδηγούν την τράπεζα που θα έσωζε από την εποπτεία και τα γεράκια, να ξεφορτωθεί πρώτη απ' όλους τα μισά σχεδόν κόκκινα δάνειά της δίνοντας το 80% (αυτή είναι η μετοχική συμμετοχή στην κοινή εταιρεία) σε ευαγές ίδρυμα γερακιών που λένε οι φιλολαϊκοί κυβερνητικοί. Για να αποφευχθεί φέτος, με πολύ χειρότερους όρους, αυτό που δεν ήθελαν να γίνει πέρυσι. Φέτος δεν προστατεύονται οι καταθέσεις στις σωτηρίες τραπεζών.

Έχει πλάκα πάντως με όλους αυτούς που εντυπωσιάζονται από το μέγεθος της απώλειας. Το ήξεραν εδώ και ένα χρόνο και οι γάτες. Οι ρυθμιστικές αρχές και η δικαιοσύνη βαριακούνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση