GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανός οικονομολόγος δεν αποκλείει Grexit σε βάθος χρόνου

Επιφυλάξεις για το κατά πόσον η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη μακροπρόθεσμα εκφράζει ο Γερμανός πρώην κορυφαίος οικονομολόγος της ...


Επιφυλάξεις για το κατά πόσον η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη μακροπρόθεσμα εκφράζει ο Γερμανός πρώην κορυφαίος οικονομολόγος της ΕΚΤ και θεωρούμενος ως ένας εκ των σχεδιαστών της Ευρωζώνης Otmar Issing, σε συνέντευξη που παραχωρεί στον Mark Beudermann, η οποία δημοσιεύεται στην De Volkskrant υπό τον τίτλο «Το ευρώ αποτελεί επιτυχία, η Ευρωζώνη όμως όχι».
Ο Otmar Issing θεωρεί ότι η Ευρωζώνη δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, εκτιμά ότι θα έχει μια διαφορετική μορφή 15 ή 20 χρόνια αργότερα και ασκεί έντονη κριτική στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Αν και θεωρεί ότι η Ευρωζώνη δεν θα πάψει να υφίσταται σε βάθος χρόνου και ενδεχομένως θα έχει ενισχυθεί με χώρες όπως η Τσεχία και η Πολωνία, εντούτοις εκφράζει τις αμφιβολίες του για τα κατά πόσον η Ελλάδα θα παραμένει μέλος.
Όπως και πολλοί άλλοι Γερμανοί, παρατηρεί ο αρθρογράφος, έτσι και ο Otmar Issing θεωρεί προτιμότερο η ζώνη του ευρώ να απαρτίζεται από χώρες που είναι σε θέση να σταθούν στα δικά τους πόδια χωρίς να αναλαμβάνουν χρέη άλλων χωρών.
O οικονομολόγος υπενθυμίζει πως υπήρξε αντίθετος με τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ, καθώς πίστευε πως θα έπρεπε να δοθεί μια ευκαιρία στην χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και με την βοήθεια των εταίρων της να βάλει με τον τρόπο αυτό σε μια τάξη τα του οίκου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση