GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιθέσεις αυτοκτονίας και απαγωγές ετοιμάζει το IK στην Ευρώπη

Καμία σχεδόν χώρα στην Ευρώπη δεν θα είναι σε λίγο καιρό ασφαλής από την απειλή των τζιχαντιστών. Η Europol βρίσκεται σε κόκκινο συναγ...


Καμία σχεδόν χώρα στην Ευρώπη δεν θα είναι σε λίγο καιρό ασφαλής από την απειλή των τζιχαντιστών. Η Europol βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό καθώς περιμένει μεγάλα χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους μέσα στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Καθώς η τζιχαντιστική οργάνωση πλήττεται σοβαρά στα προπύργιά της στη Συρία και το Ιράκ, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας περιμένουν πως θα "ρεφάρει" με μαζικές επιθέσεις στην Ευρώπη, τόσο ως εκδίκηση όσο και για να διατηρήσει την "αίγλη" της στα μάτια των ισλαμιστών οπαδών της.
Η Europol έχει ήδη προειδοποιήσει ότι αναμένει επιθέσεις, μεγάλης έκτασης, ακόμη και μέσα στα Χριστούγεννα.
Σε έκθεσή της η ευρωπαϊκή αστυνομία προειδοποιεί ότι το ΙΚ είναι πιθανό να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη.
Πιθανοί τύποι επίθεσης είναι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, από μαζικούς πυροβολισμούς και βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας όπως αυτές στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες έως επιθέσεις με μαχαίρια και άλλους τρόπους από ριζοσπάστες που δρουν μεμονωμένα. Ενώ δεν αποκλείεται οι τζιχαντιστές να "εισάγουν" πρακτικές που χρησιμοποιούν στη Συρία και το Ιράκ όπως επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και απαγωγές.
Σύμφωνα με τη Europol, oυσιαστικά ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπό απειλή, καθώς σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις της υποστηρίζουν τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό στη Συρία.
Ήδη δεκάδες μαχητές βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τις ήττες που υφίσταται το ΙΚ στη Συρία και στο Ιράκ.
"Αν το ΙΚ ηττηθεί ή εξασθενήσει σημαντικά στη Συρία/στο Ιράκ από τις δυνάμεις του συνασπισμού, μπορεί να υπάρξει ένας αυξανόμενος ρυθμός στην επιστροφή ξένων μαχητών και των οικογενειών τους από την περιοχή στην ΕΕ ή σε άλλες περιοχές συγκρούσεων", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Europol.
Η αστυνομική υπηρεσία της ΕΕ ανέφερε πως το ΙΚ είναι πιθανό επίσης να αρχίσει να σχεδιάζει επιθέσεις και να στέλνει μαχητές στην Ευρώπη από τη Λιβύη και πως και άλλες οργανώσεις, περιλαμβανομένης της Αλ Κάιντα και των παραφυάδων της, εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την ήπειρο.
Ο διευθυντής της Europol Ρομπ Ουέινραϊτ δήλωσε πως οι χώρες-μέλη της ΕΕ ενέτειναν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας μετά τις πρόσφατες επιθέσεις του ΙΚ, με αποτέλεσμα να αποτραπούν περισσότερες συνωμοσίες.
"Ωστόσο", είπε, "η σημερινή έκθεση δείχνει πως η απειλή εξακολουθεί να είναι υψηλή και περιλαμβάνει διάφορα συστατικά τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με ακόμη καλύτερη συνεργασία".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση