GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Το PKK χτύπησε το λεωφορείο – Ίδια εκρηκτικά με της Μπεσίκτας

Τα υλικά του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκαν στη πολύνεκρη σημερινή βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου στην Καισάρεια, είναι...


Τα υλικά του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκαν στη πολύνεκρη σημερινή βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου στην Καισάρεια, είναι ίδια με αυτά της διπλής βομβιστικής επίθεσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Νουμάν Κουρτουλμούς.
Το λεωφορείο μετέφερε στρατιώτες και πολίτες και η έκρηξη σημειώθηκε καθώς το λεωφορείο περνούσε δίπλα από αυτοκίνητο, που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 13 ανθρώποι και τραυματίστηκαν άλλοι 55. Σχεδόν όλοι από τα θύματα και τους τραυματίες, ήταν στρατιωτικοί.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση. Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα δέχεται οργανωμένη επίθεση από  “ακραία τρομοκρατική οργάνωση”, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.
Η κατάσταση της υγείας έξι τραυματιών είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών, που δηλώνει ότι η Τουρκία θα εκδικηθεί.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με αυτή στο στάδιο της Μπεσίκτας την περασμένη εβδομάδα.
Το νέο χτύπημα έγινε μία εβδομάδα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση