GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα που έκλεβε ΑΤΜ με το σύστημα PLOFKRAAK

Το κύκλωμα που έκλεβε ΑΤΜ με τη μέθοδο PLOFKRAAK εξάρθρωσε η αστυνομία. Η σπείρα ανατίναζε τα ΑΤΜ και έκλεβε τα χρήματα. Οι δράστες έ...


Το κύκλωμα που έκλεβε ΑΤΜ με τη μέθοδο PLOFKRAAK εξάρθρωσε η αστυνομία. Η σπείρα ανατίναζε τα ΑΤΜ και έκλεβε τα χρήματα. Οι δράστες έβαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς με εύφλεκτα μείγματα αερίων στα μηχανήματα και πυροδοτούσε έκρηξη.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στη Σαλαμίνα και το Περιστέρι, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 22 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, κατασκευής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία, εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τη νομοθεσία περί εκρηκτικών υλών καθώς και περί όπλων.

Από την έρευνα αποδείχτηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες, διέπρατταν διαρρήξεις. Γι' αυτόν τον λόγο κατασκεύασαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, αφού πρώτα προμηθεύτηκαν φιάλες οξυγόνου, κενές φιάλες ποτών, βενζίνη και στουπιά.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες, στις 26 Νοεμβρίου 2016, παραβίασαν τη θύρα εξαγωγής χρημάτων σε ΑΤΜ τράπεζας στη Σαλαμίνα και προσπάθησαν να προκαλέσουν έκρηξη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Την ίδια ημέρα αποπειράθηκαν να προκαλέσουν έκρηξη σε επιπλέον δύο ΑΤΜ τράπεζας, επίσης στη Σαλαμίνα, χωρίς πάλι να τα καταφέρουν.

Στην οικία του 32χρονου στη Σαλαμίνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα αυτόματο υποπολυβόλο τύπου UZI, πέντε φυσίγγια 9mm, ένα πτυσσόμενο κλομπ και τρεις φιάλες υγραερίου. Παράλληλα, στο σπίτι του 22χρονου στο Περιστέρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα φυσίγγιο των 9mm και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί επανειλημμένα για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, εκβίαση, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, ενώ τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση