GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

TÜV HELLAS: Γιατί δεν πήρε πιστοποίηση η ρόδα του Συντάγματος

Ανακοίνωσε για την πολυσυζητημένη ρόδα στην πλατεία Συντάγματος εξέδωσε η TÜV HELLAS, η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την πιστοποίηση τη...


Ανακοίνωσε για την πολυσυζητημένη ρόδα στην πλατεία Συντάγματος εξέδωσε η TÜV HELLAS, η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την πιστοποίηση της εγκατάστασης προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά. Όπως αναφέρει η εταιρεία, "υπήρχαν παρεκκλίσεις από τις προδιαγραφές και ελλείψεις που δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν στο Οργανισμό μας να εισηγηθεί την Ασφαλή Λειτουργία της Εγκατάστασης και την Έκδοση σχετικού Πιστοποιητικού". 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: 

Σε συνέχεια των τελευταίων ανακοινώσεων που ενέχουν τον Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD)  στη διαδικασία λειτουργίας της Ρόδας στο Σύνταγμα, επιθυμούμε να αποσαφηνίσουμε τα κάτωθι:

Α) Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης μέλος του TÜV NORD GROUP. O Φορέας μας διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα της Επιθεώρησης Ψυχαγωγικών Εγκαταστάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και είναι ο μοναδικός διαπιστευμένος Φορέας Επιθεώρησης από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για τη διενέργεια ελέγχων και πιστοποιήσεων σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις διασκέδασης βάσει των Ευρωπαϊκών Προτύπων.

Β) Το έργο και οι υπηρεσίες μας καθορίζονται από την απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας και των σχετικών Προδιαγραφών εσωτερικών διαδικασιών, για τη διασφάλιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης λειτουργίας του εξοπλισμού  και του σεβασμού των κανόνων για την ασφάλεια των επισκεπτών - χρηστών.

Γ) Κατασκευές όπως η Ρόδα Παρατήρησης είναι διεθνώς αντικείμενο επιθεώρησης, βάσει των σχετικών Προδιαγραφών, από το στάδιο έγκρισης της μελέτης τους, της κατασκευής τους, της εκάστοτε τοποθέτησης – εγκατάστασης έως το στάδιο των τελικών δοκιμών – παραλαβής από διαπιστευμένους Φορείς Επιθεώρησης.

Δ) Με δεδομένο ότι η Ρόδα διέθετε ήδη πιστοποίηση συμμόρφωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων, στον Φορέα μας ανατέθηκε η Επιθεώρηση και η Πιστοποίηση της εγκατάστασης της Ρόδας (επί τόπου επιθεώρηση κατά την ανέγερση, ανασκόπηση εγχειριδίων κατασκευής και μελετών, έγκριση μελετών στήριξης, τελικές δοκιμές παραλαβής) για λογαριασμό του Ιδιοκτήτη,  Ανεγέρτη και Λειτουργού της εταιρείας SKY VIEW ATTRACTIONS.

Ε) Το Εργο λόγω της φύσης της κατασκευής και της ιδιαιτερότητας του χώρου εγκατάστασης ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Οι Επιθεωρητές και ελεγκτές μελετητές του Φορέα μας παρακολουθούσαν συνεχώς το έργο σε όλη τη φάση της προετοιμασίας, της ανέγερσης και των δοκιμών της εγκατάστασης. Ήμασταν εκεί Παραμονή και Ανήμερα Χριστουγέννων για να υποστηρίξουμε την εταιρεία και τη δημόσια διοίκηση στα αιτήματα τους, να παρέχουμε διευκρινίσεις επί των απαιτήσεων των προδιαγραφών παραλαβής και να αναμένουμε τις διορθωτικές ενέργειες.

ΣΤ) Μέχρι την απόφαση της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας από τον Δήμο υπήρχαν παρεκκλίσεις από τις προδιαγραφές και ελλείψεις που δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν στο Οργανισμό μας να εισηγηθεί την Ασφαλή Λειτουργία της Εγκατάστασης και την Έκδοση σχετικού Πιστοποιητικού. 

Στα 140 χρόνια λειτουργίας του μητρικού μας οργανισμού TÜV NORD σε όλο τον κόσμο και στα 30 παρουσίας της TÜV HELLAS στη χώρα μας αποκλειστικός μας γνώμονας είναι η ποιότητα και η συμμόρφωση των κατασκευών με την κείμενη νομοθεσία, τα σχετικά πρότυπα και τις προδιαγραφές και πάνω από όλα η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των χρηστών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση