GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε και άφησε πίσω του 130 χήρες και 203 ορφανά

Τουλάχιστον 130 χήρες και 203 ορφανά άφησε πίσω του ο Mohammed Bello Abubakar, γνωστός και ως Βaba Masaba, ένας μουσουλμάνος ιερέας σ...


Τουλάχιστον 130 χήρες και 203 ορφανά άφησε πίσω του ο Mohammed Bello Abubakar, γνωστός και ως Βaba Masaba, ένας μουσουλμάνος ιερέας στη Νιγηρία, που λατρευόταν ως ημίθεος επειδή - όπως λένε οι πιστοί του - γιάτρευε πολλές ασθένειες.

Ο πολύγαμος κληρικός πέθανε σε ηλικία 93 ετών και στην κηδεία του, την Κυριακή, παρευρέθη πολύ μεγάλος πλήθος, εκτός από τους 336 συγγενείς πρώτου βαθμού! Μάλιστα, αρκετές από τις χήρες ήταν έγκυες. 

Το 2008 ένα ισλαμικό δικαστήριο που επιβλέπει την εφαρμογή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου που ισχύει σε 12 πολιτείες της Νιγηρίας, τον συνέλαβε με την κατηγορία της κατά συρροή παράβασης των θρησκευτικών νόμων και της παράνομης ένωσης με 86 συζύγους (τότε. Μέχρι προχθές, ο αριθμός είχε αυξηθεί).  Τον διέταξε μάλιστα τότε να κρατήσει μόνο 4 συζύγους, όπως ορίζει το Ισλάμ. Αλλά ο "Μπάμπα" αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν παραβίασε καμία θρησκευτική αρχή.

Όλες τις συζύγους του τις γνώρισε ενώ είχαν πάει σε αυτόν να ζητήσουν βοήθεια για διάφορες ασθένειες, τις οποίες και ο ίδιος γιάτρεψε. 

"Δεν πάω εγώ να τις ψάξω, αυτές έρχονται σε μένα. Σκέφτομαι το γεγονός ότι ο Θεός μου ζήτησε να το κάνω και εγώ απλά τις παντρεύομαι", είχε δηλώσει ο ίδιος το 2008, στο BBC. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση