GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομητηνή: Προφυλακιστέος ο 15χρονος που βίασε και σκότωσε τον 6χρονο

Ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ώρες η ανάκριση του 15χρονου δράστη για τον βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ στην Κομο...


Ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ώρες η ανάκριση του 15χρονου δράστη για τον βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ στην Κομοτηνή.

Ο ανήλικος Ρομά κατέθεσε με ειδικό διερμηνέα νοηματικής που μετέβη στην Κομοτηνή από την Θεσσαλονίκη.

Ο κωφάλαλος δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς έχει συμπληρώσει το 15 έτος της ηλικίας του, είναι 15 ετών και 11 μηνών.

Μετά την σχεδόν τρίωρη ανάκρισή του ο 15χρονος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγγενείς του θύματος, που ήταν παρόντες σήμερα στα δικαστήρια. 

Πλέον θα μεταφερθεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων στην Κόρινθο όπου θα παραμείνει μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Στο μεταξύ - και μόλις περατωθεί η ανάκριση - θα οριστεί το συντομότερο δυνατόν η δικάσιμος, γιατί ο ανήλικος δε μπορεί να κρατηθεί για περισσότερο από 6 μήνες ή υπό προυποθέσεις για 9 μήνες. 

Επιπλεόν, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης διέταξε, με τη σύμφωνη γνώμη του κατηγορουμένου, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που έχει σαν αντικείμενη την ψυχοδιαγνωστική εξέταση του κατηγορούμενου, για να γίνουν κατανοητά τα αίτια της επίθεσης και της δολοφονίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το xronos.gr, ποινική δίωξη αναμένεται να ασκηθεί από την Εισαγγελέα Ροδόπης και στους γονείς του 15χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση, οι οποίοι αναζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του διαμένει εδώ και καιρό στην Βουλγαρία όπου εργάζεται ως τσομπάνης ενώ η τοποθεσία όπου βρίσκεται η μητέρα παραμένει άγνωστη.

Ο 15χρονος μέχρι πρόσφατα ζούσε στον οικισμό Αράτου Ροδόπης, ενώ το τελευταίο διάστημα τον φιλοξενούσε στο Αλάν Κογιού η παντρεμένη αδερφή του Μπινάρ, η οποία μαζί με την οικογένειά της πλέον έχουν εξαφανιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση