GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνητικές πηγές: Το Μάρτιο τα 1,8 δισ για τις οφειλές σε ιδιώτες

H κυβέρνηση στοχεύει να λάβει τον Μάρτιο το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ι...


H κυβέρνηση στοχεύει να λάβει τον Μάρτιο το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι, σε αντίθεση με ορισμένα δημοσιεύματα, η εκταμίευση του ποσού αυτού δεν συνδέεται με τη β' αξιολόγηση.

Μόνη προϋπόθεση για την καταβολή της κάθε δόσης που χρησιμοποιείται για την εξόφληση υποχρεώσεων του Δημοσίου, είναι η μείωση των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών της Γενικής Κυβέρνησης κατά τουλάχιστον 80% του ύψους της χρηματοδότησης, υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, επισημαίνοντας πως αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016 και θα επιτευχθεί ξανά στο τέλος του Φεβρουαρίου εφέτος, προκειμένου η δόση να εκταμιευθεί τον Μάρτιο.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι εάν υπήρχε κάποια αλλαγή στο ισχύον καθεστώς, οι θεσμοί θα ενημέρωναν την κυβέρνηση και όχι επιλεγμένους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση