GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία: Σχεδόν 1 εκατ. υπογραφές για να μην επισκεφτεί ο Τραμπ τη χώρα

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει αίτηση καλώντας τη Βρετανία να αποσύρει την πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ να...


Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει αίτηση καλώντας τη Βρετανία να αποσύρει την πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί το Λονδίνο αργότερα μέσα στο χρόνο και να δειπνήσει με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Μέχρι στιγμής η λίστα αριθμεί 930.000 υπογραφές.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε προτού η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοινώσει, την περασμένη Παρασκευή, ότι ο Τραμπ αποδέχτηκε πρόσκληση για "επίσημη" επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κράτους από την βασίλισσα.

Η αίτηση αναφέρει ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον Ντόναλντ Τραμπ να πραγματοποιήσει επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κυβέρνησης, αλλά όχι σε επίπεδο αρχηγού κράτους γιατί θα "προκαλέσει αμηχανία" στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Όταν οι υπογραφές που συγκεντρώνονται σε τέτοιες περιπτώσεις ξεπεράσουν τις 100.000, οι βουλευτές οφείλουν να φέρουν το θέμα σε διαβούλευση.

Μάλιστα, η εκστρατεία κατά της επίσκεψης του Τραμπ στη Βρετανία συγκέντρωσε ακόμη περισσότερους οπαδούς μετά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος και του αντιπολιτευόμενου Εργατικού έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος της απόφασης αυτής με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να υποστηρίζει ότι η επίσκεψη του Τραμπ σε επίπεδο αρχηγού κράτους θα πρέπει να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση