GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικυρώθηκε από το ΣτΕ η απόλυση εφοριακών για "φακελάκι" 30.000 ευρώ

Η επικύρωση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της απόλυσης δυο εφοριακών για "φακελάκι" 30.000 ευρώ από εταιρεία πετρελαιο...


Η επικύρωση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της απόλυσης δυο εφοριακών για "φακελάκι" 30.000 ευρώ από εταιρεία πετρελαιοειδών της Θεσσαλονίκης ώστε να επισπεύσουν την επιστροφή ΦΠΑ στην εταιρεία, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα. Και αυτό γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο άναψε το πράσινο φως για την απόλυση, αν και οι δυο εφοριακοί αθωώθηκαν τελεσίδικα για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, αλλά για τυπικούς, δικονομικούς λόγους.

Το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση για την οριστική παύση που είχε επιβάλλει το Πειθαρχικό του υπουργείου Οικονομικών το 2013 διότι, όπως αναφέρει, «δεσμεύεται μεν από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, κατά το μέρος με το οποίο οι εφοριακοί κρίθηκαν αθώοι της παθητικής δωροδοκίας από κοινού και της συμμορίας», όμως δεσμεύεται και «ως προς την ύπαρξη των πραγματικών αυτών περιστατικών τα οποία έγιναν δεκτά κατά την κρίση της επίμαχης αποφάσεως του ποινικού δικαστηρίου».

Δηλαδή οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφαίνονται ότι αφού η αθώωση δεν αφορά την απαλλαγή τους από τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία θεωρούν ότι συνέβησαν, αλλά νομικούς λόγους, τότε οι λόγοι απόλυσης, ως πειθαρχικά παραπτώματα, υφίστανται. Αναφέρει δε πως «τα πραγματικά περιστατικά στοιχειοθετούν το πειθαρχικό παράρτημα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός της υπηρεσίας» και κρίνει ότι η ποινή της οριστικής απόλυσης που τους επιβλήθηκε είναι η προσήκουσα.

Όπως υπογραμμίζεται στις επίμαχες δικαστικές αποφάσεις, γυναίκα εφοριακός έλαβε από εταιρεία πετρελαιοειδών για τον εαυτό της και για λογαριασμό του συναδέλφου της εφοριακού υπαλλήλου το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες προσωρινού ελέγχου, συνέταξαν και υπέγραψαν την έκθεση, βάσει της οποίας επιστράφηκε σε αυτή το πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ το οποίο είχε ζητήσει με σχετικές αιτήσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση