GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Εγκέλαδος χτύπησε ξανά την Ιταλία:4 σεισμοί κοντά στο Αματρίτσε

Τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις έπληξαν την κεντρική Ιταλία κατά τις πρωινές ώρες. Η πρώτη, μεγέθους 5,3 βαθμών, σημειώθηκε στις 10:...


Τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις έπληξαν την κεντρική Ιταλία κατά τις πρωινές ώρες. Η πρώτη, μεγέθους 5,3 βαθμών, σημειώθηκε στις 10:25 π.μ. (τοπική ώρα). Η δεύτερη, μεγέθους 5,6 βαθμών στις 11:14, ενώ στις 11:26 ακολούθησε τρίτη δόνηση, μεγέθους 5,4 βαθμών.

Στις 12:08 (τοπική ώρα), σημειώθηκε τέταρτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών.

Το επίκεντρο των δονήσεων ήταν στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αματρίτσε, η οποία είχε ήδη πληγεί με τραγικό τρόπο από τον Εγκέλαδο, στις 24 Αυγούστου. Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού εντοπίστηκε 111 χλμ. βορειοανατολικά της Ρώμης και το εστιακό του βάθος προσδιορίστηκε στα 10 χλμ. 

Στην Ρώμη, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση του μετρό, ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν και τα σχολεία της πόλης Ριέτι.

 

Φωτογραφία από εκκένωση σχολείου στη Ρώμη 

Τα στοιχεία της τρίτης δόνησης

Τρίτη σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην κεντρική Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης.

Η δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 110 χλμ βορειοανατολικά της Ρώμης και είχε εστιακό βάθος 40 χλμ, σύμφωνα με το EMSC.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του σεισμού: 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση