GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φόβοι για τη ζωή 750 χιλιάδων αμάχων στη δυτική Μοσούλη

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα ότι οι περίπου 750.000 άμαχοι που ζουν στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης αντιμετωπίζουν «ακραίο κίνδυνο», την ...


Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα ότι οι περίπου 750.000 άμαχοι που ζουν στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης αντιμετωπίζουν «ακραίο κίνδυνο», την ώρα που προετοιμάζεται η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη αυτής της περιοχής από το Ισλαμικό Κράτος.

«Ελπίζουμε ότι θα γίνουν τα πάντα για την προστασία των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στη δυτική όχθη του Τίγρη. Γνωρίζουμε ότι είναι αντιμέτωποι με έναν ακραίο κίνδυνο και φοβόμαστε για τη ζωή τους», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Λίζε Γκράντε συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για το Ιράκ.

Παρόλα αυτά η Γκράντε πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ νιώθει «ανακούφιση» που μεγάλος αριθμός κατοίκων της ανατολικής Μοσούλης, την οποία έχουν ανακαταλάβει σχεδόν στο σύνολό της οι ιρακινές δυνάμεις, «μπόρεσαν να μείνουν στα σπίτια τους».

Το ΙΚ εξακολουθεί να ελέγχει το δυτικό τμήμα της πόλης, της δεύτερης μεγαλύτερης του Ιράκ, στην οποία ζούσαν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι πριν από την κατάληψή της από τους τζιχαντιστές το 2014.

Υψηλόβαθμοι Ιρακινοί αξιωματούχοι πρέπει τώρα να αποφασίσουν ποια στρατηγική θα ακολουθήσουν για να ανακαταλάβουν το δυτικό τμήμα της Μοσούλης, το οποίο είναι μεν μικρότερο από το ανατολικό, όμως σε αυτό είναι πιο εδραιωμένοι οι τζιχαντιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση