GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απειλές και πιέσεις από την Άγκυρα κατά της απόφασης για τους 8

Να παραιτηθεί η Ελλάδα από την απόφαση της Δικαιοσύνης και να εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς στην Τουρκία ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνη...


Να παραιτηθεί η Ελλάδα από την απόφαση της Δικαιοσύνης και να εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς στην Τουρκία ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ, με διαδοχικές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Η απόρριψη του αιτήματος της Τουρκίας για έκδοση των 8 πραξικοπηματιών, από την Ελλάδα, είναι μια άδικη και πολιτική απόφαση. Το ότι η απόφαση ελήφθη από την δικαιοσύνη δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Την άδικη και λανθασμένη, απόφαση αυτή που έλαβαν οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας δεν μπορεί να εξηγήσει κανένα νομικό έρεισμα. Η απόφαση αυτή της Ελλάδας, προκάλεσε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημαντική βλάβη, που θα αποκατασταθεί δύσκολα και χρονοβόρα. Καλώ για μια ακόμη φορά την Ελλάδα να παραιτηθεί από αυτή την απόφασή της και να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες στην Τουρκία", αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης.

Εξάλλου, το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ετοιμάσει νέο φάκελο για το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, ο οποίος εστάλη σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, που χθες είχε εκδώσει και ένταλμα σύλληψης για τους 8, έστειλε έγγραφο και προς την Ιντερπόλ, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για τη σύλληψη των 8 που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκωση της έντασης σημειώνεται και από την πλευρά του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απάντησης, ακόμα και ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των προσφύγων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου - όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

«Αξιολογούμε την κατάσταση. Υπάρχει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό, που έχει υπογραφεί, στην οποία περιλαμβάνεται η συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και αξιολογούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μεταξύ των επιλογών είναι και η ακύρωση της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Ζητάμε την επανεκδίκαση της υπόθεσης των οχτώ στρατιωτικών. Πρόκειται για πολιτική απόφαση. Η Ελλάδα προστατεύει και φιλοξενεί πραξικοπηματίες», προσέθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση