GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοτζιάς για Κυπριακό: Έχουν γίνει θετικά βήματα αλλά υπάρχουν διαφωνίες - ΒΙΝΤΕΟ

Εγγυήσεις, παρεμβατικά δικαιώματα και ασφάλεια αποτελούν τα «αγκάθια» στις συνομιλίες που συνεχίζονται στη Διάσκεψη της Γενεύης, τόνισε ο...


Εγγυήσεις, παρεμβατικά δικαιώματα και ασφάλεια αποτελούν τα «αγκάθια» στις συνομιλίες που συνεχίζονται στη Διάσκεψη της Γενεύης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος σημείωσε ότι έχουν γίνει θετικά βήματα, ωστόσο υπάρχουν και διαφωνίες.

«Το πρόβλημα του Κυπριακού είναι θέμα κατοχής της Κύπρου και παράνομης επέμβασης στο εσωτερικό της», είπε ο κ. Κοτζιάς και συμπλήρωσε ότι η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να συμφωνήσει στη δημιουργία μίας ομάδας που θα ελέγχει εάν υλοποιούνται οι αποφάσεις.

«Δεν θέλουμε παρεμβατικά δικαιώματα, θέλουμε αποχώρηση του στρατού» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών σήμερα, θα εκδοθεί ανακοίνωση που θα περιγράφει τα επόμενα βήματα μέχρι της 23 Ιανουαρίου, όταν και προγραμματίζεται να διεξαχθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση