GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μέι καλεί την Τουρκία να τηρήσει το κράτος δικαίου

Είναι σημαντικό για την Τουρκία να διατηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα π...


Είναι σημαντικό για την Τουρκία να διατηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πέρυσι, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις μετά τις συνομιλίες που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, η Μέι είπε πως είναι "υπερήφανη" που η Βρετανία στάθηκε δίπλα στην Τουρκία για την προάσπιση της δημοκρατίας της στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

"Τώρα είναι σημαντικό η Τουρκία να υποστηρίξει αυτή τη δημοκρατία διατηρώντας το κράτος δικαίου και υποστηρίζοντας τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα", είπε.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας εστίασε στις διμερείς οικονομικές σχέσεις και πρόσθεσε ότι συζήτησαν το Κυπριακό, καθώς και την κατάσταση στην Συρία και το Ιράκ.

Η Άγκυρα και το Λονδίνο συμφώνησαν να συστήσουν μια ομάδα εργασίας για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η Μέι.

"Συμφωνήσαμε ότι θα έχουμε μια κοινή ομάδα εργασίας για να προετοιμάσει το έδαφος των εμπορικών συναλλαγών μας μετά το Brexit", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση