Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Παυλόπουλος: Η κρίση δεν επηρεάζει την υπεράσπιση εθνικών ζητημάτων

Share it:

Την πλήρη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου έθεσε ως προϋπόθεση για την επίλυση των εθνικών θεμάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας το πρωί σε σπουδαστές της σχολής Εθνικής Άμυνας «για τα εθνικά μας θέματα, στη βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου».

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε πολλές φορές ότι το Κυπριακό αποτελεί διεθνές και ευρωπαϊκό θέμα. Παράλληλα, υπενθύμισε την περίπτωση της ενοποίησης των δύο Γερμανιών, προϋπόθεση για την οποία αποτέλεσε η πλήρης εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη τη Γερμανία και η αποχώρηση και του τελευταίου Σοβιετικού στρατιώτη.

Για να καταστήσει σαφές, ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού, εάν δεν υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στο σύνολο του κυπριακού εδάφους. Πρόσθεσε δε, ότι στην περίπτωση πλήρους εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην Κύπρο, αποκλείονται οι εγγυήσεις και ο στρατός κατοχής.

Για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο κ. Παυλόπουλος σχολίασε ότι η στάση της γείτονος δεν αποτελεί μόνο στυγνή παραχάραξη της ιστορίας, αλλά με την αλυτρωτική τάση που επιδεικνύει, παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ενόσω συνεχίζει αυτή τη στάση, αποκλείεται να γίνει μέλος της ΕΕ.

Όσον αφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο κ. Παυλόπουλος παρατήρησε ότι η Συνθήκη αποτελεί βασικό τμήμα του διεθνούς δικαίου και ευρωπαϊκό κεκτημένο για τα σύνορα και οποιαδήποτε αμφισβήτησή της αποτελεί αμφισβήτηση των συνόρων της ΕΕ, καθώς η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν τα νότια σύνορά της.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε:

-Το ευρωπαϊκό κεκτημένο έχει ενσωματωμένο το διεθνές δίκαιο, το οποίο όμως έχει μία αχίλλειο πτέρνα: την ανυπαρξία μηχανισμών για την επιβολή των κανόνων του.

-Στην ΕΕ, διευκρίνισε, έχει παραχωρηθεί ένα τμήμα της κυριαρχίας, με βάση τις συνθήκες (Μάαστριχτ, Λισσαβόνας). Τάχθηκε υπέρ του ενιαίου νομίσματος, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, με ποια μέσα το εξοπλίζεις για να είναι ανταγωνιστικό και υπέρ μιας ισχυρής κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας. Μίλησε για καθυστέρηση στην προοπτική μετατροπής της ΕΕ σε

Ομοσπονδία, την οποία κάλεσε εκ νέου να αναγνωρίσει ότι δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

-Χαρακτήρισε εσφαλμένη την άποψη ότι οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου υπερισχύουν των εθνικών Συνταγμάτων των κρατών μελών της ΕΕ. Απευθυνόμενος προς τους σπουδαστές της σχολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι αποτελούσε και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του στη σχολή.

Η άσκηση των καθηκόντων σας επιβάλλει την επιμόρφωσή σας στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, συμπλήρωσε.

Όσο και εάν είναι δύσκολοι οι καιροί, όπως η σημερινή δύσκολη συγκυρία, έχουμε αποδείξει διαχρονικά ως Έλληνες, ότι την υπεράσπιση της πατρίδας, της ιστορίας μας, την υπεράσπιση των εθνικών ζητημάτων και εθνικών δικαίων, δεν πρόκειται να την επηρεάσει κατ’ ελάχιστο οποιαδήποτε κρίση, διεμήνυσε.

Προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα, αφού επανέλαβε ότι η χώρα μας σέβεται το διεθνές δίκαιο, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιβάλλει «άνευ εκπτώσεων και διακρίσεων την εφαρμογή των αρχών του». Στο σημείο αυτό, ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές ότι η υπεράσπιση και υποστήριξη του κυπριακού ελληνισμού αποτελεί υψίστης σημασίας προτεραιότητα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμά μας είναι το προσωπικό μας».

Την ομιλία παρακολούθησαν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Share it:
Reactions:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση