GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ: Είμαι οπαδός των μυστικών υπηρεσιών - Τα ΜΜΕ λένε ψέματα

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα "μεγάλος οπαδός" των υπηρεσιών πληροφοριών με μήνυμα που ανάρτησε σ...


Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα "μεγάλος οπαδός" των υπηρεσιών πληροφοριών με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter περίπου μία ώρα πριν ξεκινήσει στη Γερουσία η πολυαναμενόμενη κατάθεση των επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με αντικείμενο τις ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές.

"Τα μέσα ενημέρωσης ψεύδονται για να πείσουν ότι είμαι κατά των (υπηρεσιών) πληροφοριών, ενώ στην πραγματικότητα είμαι μεγάλος οπαδός τους", έγραψε ο Τραμπ στη σελίδα του.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι η Ρωσία επιχείρησε σκόπιμα να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κυρίως κλέβοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος, τα οποία στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks. Όμως ο Τραμπ κατ' επανάληψη έχει αμφισβητήσει αυτήν την κατηγορία σε βάρος της Μόσχας. Μάλιστα την Τετάρτη εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν του έδωσαν οι Ρώσοι τα κλεμμένα μηνύματα.

Η αμφισβήτηση των υπηρεσιών πληροφοριών από τον εκλεγμένο πρόεδρο μπορεί να τον φέρει σε αντιπαράθεση με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε "πολεμική ενέργεια" τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις. Σήμερα διευκρίνισε ότι η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας –στην οποία προεδρεύει ο ίδιος– σκοπεύει εντός των επόμενων μηνών να οργανώσει μια σειρά ακροάσεων για θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ο Μακέιν τόνισε εξάλλου ότι ο στόχος των ερευνών που διεξάγονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών για τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις δεν είναι να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Λευκός Οίκος είναι πεπεισμένος ότι η Μόσχα ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις και ήδη επέβαλε νέες κυρώσεις στη Ρωσία και διέταξε την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών, τους οποίους θεωρεί πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Δείτε τα tweets:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση