GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Δεν είχαμε καμία πληροφορία για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν διέθετε καμία εκ των προτέρων πληροφορία για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κλαμπ Reina στην Κ...


Η αμερικανική κυβέρνηση δεν διέθετε καμία εκ των προτέρων πληροφορία για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Τουρκία.

Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Hurriyet είχε δημοσιεύσει δηλώσεις του Μεχμέτ Κοτσαρσλάν, ιδιοκτήτη του νυχτερινού κλαμπ, ο οποίος τόνιζε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για την τρομοκρατική επίθεση.

Στις 22 Δεκεμβρίου, η Αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία είχε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για πιθανούς κινδύνους που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν στην Τουρκία και σε χώρες της Ευρώπης κατά τη διάρκεια των εορτών για την έλευση του νέου έτους.

«Σε αντίθεση με φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε καμία πληροφορία για απειλές σε συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης, όπως το κλαμπ Reina και η αμερικανική κυβέρνηση δεν προειδοποίησε Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης ή γειτονιές», ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν - ανάμεσα τους 16 αλλοδαποί - και 69 τραυματίστηκαν από την ένοπλη επίθεση στο νυχτερινό κλαμπ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στην εφημερίδα Sabah η κατάσταση υγείας τεσσάρων εκ των τραυματιών κρίνεται κρίσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση