GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το εορταστικό ωράριο τελειώνει, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν

Μπορεί το εορταστικό ωράριο να φτάνει στο τέλος του αυτή την εβδομάδα (πριν την αργία των Φώτων), όμως οι εκπτώσεις ξεκινούν! Την Δευ...


Μπορεί το εορταστικό ωράριο να φτάνει στο τέλος του αυτή την εβδομάδα (πριν την αργία των Φώτων), όμως οι εκπτώσεις ξεκινούν! Την Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων για φέτος, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά την άλλη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου. Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό.

Όπως αναφέρουν οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στις περιπτώσεις που παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως τονίζεται, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες από την μεριά τους περιμένουν να δουν τον τζίρο τους να αυξάνεται μιας και την περίοδο των γιορτών παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στην αγορά τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία δεν φτάνουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. 

Οι καταναλωτές από την μεριά τους περιμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις ελπίζοντας ότι τα ποσοστά θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να τους επιτρέψουν να κάνουν τις αγορές που επιθυμούν. 

Όσον αφορά στις καλοκαιρινές εκπτώσεις και αυτές πραγματοποιούνται σε δύο περιόδους. Το εκπτωτικό δεκαήμερο που είναι οι πρώτες 10 μέρες του μήνα Μαΐου και οι κανονικές εκπτώσεις που αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και κρατάνε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση