GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξι μετανάστες νεκροί στα παράλια της νότιας Ισπανίας

Τα πτώματα έξι μεταναστών περισυλλέγησαν το βράδυ της Παρασκευής, αλλά το πρωί του Σαββάτου σε διάφορες παραλίες στις νότιες ακτές της Ισ...


Τα πτώματα έξι μεταναστών περισυλλέγησαν το βράδυ της Παρασκευής, αλλά το πρωί του Σαββάτου σε διάφορες παραλίες στις νότιες ακτές της Ισπανίας κοντά στην πόλη Αλχεθίρας, ανακοίνωσε η ισπανική υπηρεσία θαλάσσιας διάσωσης.

Ένα πρώτο πτώμα βρέθηκε χθες βράδυ και τα άλλα πέντε σήμερα, ορισμένα από διασώστες στη θάλασσα και άλλα από την αστυνομία.

Όλα τα θύματα μοιάζουν να κατάγονται από την υποσαχάρεια Αφρική, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης.

Οι υπηρεσίες διάσωσης αναζητούσαν από χθες δύο σαπιοκάραβα στα οποία επέβαιναν μετανάστες και είχαν αναχωρήσει από την ακτή του Μαρόκου που βρίσκεται πολύ κοντά στην Ισπανία, με προορισμό την ευρωπαϊκή αυτή χώρα.

Το ένα από τα πλεούμενα αυτά εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα με οκτώ επιβαίνοντες, πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, από τις οποίες η μία έδειχνε να έχει πεθάνει από υποθερμία, εξήγησε η εκπρόσωπος. Το πλοίο ρυμουλκήθηκε προς την Θέουτα, ισπανικό θύλακα στο Μαρόκο.

Η Ισπανία είναι ένα σημείο διέλευσης για τους μετανάστες τόσο δια θαλάσσης όσο και δια ξηράς μέσω των δύο ισπανικών θυλάκων, Θέουτα και Μελίγια, στη Βόρεια Αφρική.

Περίπου 8.160 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης το 2016, από τους οποίους 69 πέθαναν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΟΙΜ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση