GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκπληξη στη Γερμανία: Ο Γκάμπριελ... δίνει το χρίσμα στον Σουλτς

Οι περισσότεροι θεωρούσαν σχεδόν βέβαιο ότι στις φετινές ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, η...


Οι περισσότεροι θεωρούσαν σχεδόν βέβαιο ότι στις φετινές ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έβρισκε μπροστά της ως αντίπαλο τον νυν αντικαγκελάριο και επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Όμως όλοι τους διαψεύστηκαν!

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα διεκδικήσει την καγκελαρία από την Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, και πως προτείνει ως αντίπαλο της νυν καγκελαρίου τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Αν ήμουν υποψήφιος, θα αποτύγχανα, και μαζί μ' εμένα και το SPD», δήλωσε στο περιοδικό Stern ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αντικαγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και σήμερα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Σουλτς έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί καγκελάριος.

Πράγματι, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Σουλτς θα κέρδιζε περισσότερες ψήφους σε μια αναμέτρηση με τη Μέρκελ από τον Γκάμπριελ, ο οποίος μάλιστα συγκεντρώνει χαμηλότερα ποσοστά δημοφιλίας από τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Σύμφωνα με πηγές, στη συνάντηση των στελεχών του SPD, στην οποία ο Γκάμπριελ ανακοίνωσε την απόφασή του, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών εξήγησε πως ο κόσμος τον συνδέει με τον μεγάλο συνασπισμό Xριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών και πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος δεν θέλει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση